Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Waarom firmware-updates zo belangrijk zijn?

Verzeker een goede werking en beveiliging van huis- en gebouwbesturing

Moderne apparaten en systemen moeten met regelmaat geüpdatet worden. En hoewel het vaak vergeten of uitgesteld wordt, is het echt ontzettend belangrijk om dergelijke firmware-updates op tijd uit te voeren. We leggen u graag uit waarom.

Firmware-updates zorgen ervoor dat bijvoorbeeld huis- en gebouwautomatiseringssystemen als Busch-free@home en ABB/Busch-Welcome (goed) blijven werken. Bovendien dragen updates bij aan de actuele beveiliging van dergelijke systemen, en geven ze in veel gevallen toegang tot nieuwe functies. Meer functionaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid dus.


Waar vind ik de laatste firmware-versie?

Voor Busch-Jaeger producten

Ga naar: https://www.busch-jaeger.de/nl/online-catalogus/softwaredownloads en zoek op het betreffende systeem. Klik vervolgens op de downloadpijl rechts en de installatie start vanzelf, en wijst ook zichzelf.

Voor ABB firmware

Bij ABB hebben we alle software-updates op één overzichtelijke plek voor u verzameld. Ga dus snel naar onze Building Automation News-Ticker en meld u direct aan voor onze newsfeed.

Meld u aan >

Hoelang duurt een firmware-update?

Een firmware-update neemt circa 10 minuten in beslag. Daarnaast duurt het updaten van elk afzonderlijk component circa 5 minuten. Tijdens de update van een component is deze niet te gebruiken. Probeer tijdens de update zoveel mogelijk te voorkomen dat er een onderbreking van de voeding- of netwerkverbinding optreedt. Tot slot is het aan te raden om vooraf een back-up te maken.

Update de firmware van uw ABB/Busch-Welcome systeem voor 18 november

Het huidige beveiligingscertificaat voor firmwareversies lager dan 6.0.x voor de IP-gateway verloopt op 18 november 2020. Als u het systeem nog niet heeft geüpdatet naar firmwareversie 6.06, kunt u de Welcome-app vanaf 18 november niet meer gebruiken.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact