Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Intelligente thermostaten

Efficiënt verwarmen met Busch-free@home® 

Verwarmen naar behoefte is de sleutel voor energiebesparing. ’Het hele jaar , op ieder moment van de dag, maar ook in elke ruimte in huis afzonderlijk. Dat is nu mogelijk dankzij de nieuwe, intelligente radiatorthermostaten van Busch-free@home®.

Busch-free@home® is de nieuwste generatie betaalbare domoticasystemen. Woningen veranderen hiermee in intelligente omgevingen en gebruikers beschikken over de vele voordelen van domotica tegen geringe meerkosten vergeleken met een conventionele elektro-installatie. Zonwering, licht, deurcommunicatie en verwarming zijn met Busch-free@home® eenvoudig te configureren en via de app op afstand te bedienen. Het systeem wordt bovendien continu uitgebreid en verbeterd, voor nog meer comfort, veiligheid en energie-efficiëntie.

Slimme verwarming

De nieuwste telgen in het assortiment zijn de draadloze radiatorthermostaten Basic en Comfort. Dankzij nieuwe radiotorventielen is het hiermee mogelijk om de verwarming in iedere ruimte afzonderlijk te regelen en bijvoorbeeld via een tijdprofiel te sturen. En dat heeft voordelen. 

Dat betekent dat niet het hele huis verwarmd wordt als men beneden de “intelligente thermostaat” hoger zet. Maar ook kan de temperatuur geregeld worden naar gelang de dag vordert, bijvoorbeeld ’s morgens alleen de badkamer en ’s avonds de woonkamer. Een ander belangrijke voordeel is dat als er een raam in een ruimte opengezet wordt, de verwarming automatisch uitschakelt. En als gebruikers geofencing gebruiken, kunnen ze binnen een bepaalde straal van hun woning, de verwarming automatisch van ECO naar Comfort schakelen. Handig als men bijvoorbeeld wat eerder of later thuis is dan gebruikelijk. Ook als zoon of dochter eerder thuiskomt uit school en het radiatorventiel hoger draait, dan wordt alleen die ruimte comfortabel verwarmd.

1 graad minder, 6% energiebesparing

Met dat alles koppelen de nieuwste telgen uit het Busch-Jaeger-assortiment energie-efficiëntie succesvol aan comfort en gemak. Zeker als u zich bedenkt dat met één graad minder, zo’n zes procent verwarmingsenergie bespaart, is de optelsom snel gemaakt.