Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Koning opent nationaal testcentrum ElaadNL

ABB E-mobility werkt mee aan onderzoek

Met het aansluiten van een elektrische vuilniswagen, opende Koning Willem-Alexander begin juni het nieuwe testcentrum van ElaadNL in Arnhem. Het testcentrum zal de komende jaren een belangrijke rol spelen bij de snel toenemende elektrificatie van de mobiliteit in Nederland en Europa. In het centrum kunnen industriële partijen (zoals voertuigfabrikanten) de nieuwste laadsystemen testen om betrouwbaar, veilig en functioneel laden mogelijk te maken. ABB E-mobility werkt al jarenlang samen met Stichting Elaad en leverde twee DC-snellaadsystemen voor het testcentrum.

Slim laden voor iedereen

Met de razendsnelle opmars van elektrisch rijden in personen- en commercieel vervoer, is er een groeiende behoefte aan goede en snelle laadinfrastructuur. Al die laadsystemen en vermogensbehoefte van EV’s betekent impact op het elektriciteitsnetwerk. Om de ontwikkeling in goede banen te leiden, sloegen de Nederlandse netbeheerders de handen ineen en richtten Stichting ElaadNL op. De missie van ElaadNL: ervoor zorgen dat iedereen slim en duurzaam kan opladen. Recent realiseerde de stichting het nieuwe Elaad testcentrum dat zich zal bezighouden met onderzoek, innovatie en ontwikkeling van o.a. Smart Charging. Het testcentrum in Arnhem stelt E-mobility-spelers in staat om heel gericht kennis op te doen en systemen te testen.

 

ABB Terra DC chargers

ABB E-mobility werkt al jaren samen met ElaadNL. Het deelt kennis over laadtechnologie en is betrokken bij het definiëren en creëren van standaarden (zoals ChaDeMo en CCS). Voor het nieuwe testcentrum leverde ABB E-mobility een Terra 184 all-in-one charger (een DC-snellaadsysteem) en een Terra high power charger met een maximaal vermogen van 360 kW. Hiermee kunnen o.a. diverse voertuigfabrikanten (van personenauto’s, maar ook e-vans, e-trucks, e-bussen en industriële voertuigen) testen houden.

 

One-stop-shop

Bij ElaadNL kunnen zes verschillende testen worden gehouden: Interoperabiliteit, Power Quality, Smart Charging, Cybersecurity, Ketentesten en Netbeheerderstesten. Het stelt voertuigfabrikanten in staat om op één locatie en merkonafhankelijk een compleet beeld te krijgen van de performance van hun systeem. ABB ziet het ElaadNL testcentrum als een waardevolle aanvulling op het eigen ABB E-mobility Innovation Lab voor de verdere groei van e-mobiliteit in Nederland.


Meer weten?

ElaadNL ABB E-mobility
  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact