Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Eenvoudig stekerbaar installeren, met het 175-ST invoerstuk van ABB

biedt volop meerwaarde voor E-installaties

Stekerbaar invoerstuk 175-ST

Stekerbaar installeren wint binnen de elektrotechniek aan populariteit. Met het nieuwe stekerbare invoerstuk 175-ST doet ABB daar nog een schepje bovenop. Met deze doordachte innovatie kan namelijk nu ook een KNX- of Busch-free@home®-systeem stekerbaar worden opgenomen in de groepenkast. Dat maakt de 175-ST uniek in zijn soort.

Stekerbaar installeren: minder installatiekosten, meer realiseren
Elektrabuizen, draden, las- en centraaldozen maken de laatste jaren steeds vaker plaats voor flexibele leidingen die met een stekerverbinding worden gekoppeld. Dat is niet voor niets; met stekerbaar installeren kan met minder onderdelen immers een complete elektrische installatie worden aangelegd. Eén die daarnaast op een later tijdstip snel, eenvoudig en zonder hak- en breekwerk te onderhouden, repareren, wijzigen of uit te breiden is.

Dankzij de flexibiliteit van een stekerbaar systeem bespaart de installateur bovendien aanzienlijk op installatietijd, terwijl fouten tijdens het installeren worden voorkomen. De stekkers en de chassisdelen passen tenslotte alleen wanneer deze op de juiste manier worden ingestoken, met een flinke verlaging van de faalkosten tot gevolg.

Kortom, stekerbaar installeren met de 175-ST biedt grote voordelen:

  • Minder installatietijd
  • Minder installatiekosten
  • Flexibele installatie met eenvoudig onderhoud
  • Lagere faalkosten
  • KNX- of Busch-free@home®-systeem stekerbaar op te nemen in de groepenkast

KNX-systeem en stekerbaar installeren
Stekerbaar installeren is inmiddels niet meer weg te denken. Met de toenemende populariteit rees vanuit de markt echter ook de vraag om installaties vanuit de verdeler stekerbaar uit te voeren. Die trend doet zich niet alleen voor bij de realisatie van tijdelijke woningen en studentenhuisvesting, maar steeds vaker ook in de woningbouw. Dit ook als gevolg van de toenemende belangstelling voor woning- en gebouwautomatisering via KNX.

Het stekerbaar invoerstuk 175-ST biedt hiervoor een innovatieve oplossing, met als pronkstuk de uitvoering die KNX-actoren en niet-geschakelde afgaande groepen combineert.

Stekerbare 175-ST biedt vrijheid bij configuratie en installatie
De 175-ST maakt het mogelijk om ook het KNX-systeem op te nemen in de stekerbare installatietechniek en biedt veel vrijheid bij het configureren en installeren. Dat betekent nog meer installatiegemak en tijdwinst voor de installateur.

Bovendien is het invoerstuk geschikt voor chassisdelen van meerdere fabricaten. Zo worden GST- en KNX-techniek in één invoerstuk gecombineerd en zijn er maximaal 11 driepolige en 2 extra (uitbreekbare) drie-/vijfpolige uitgaande groepen mogelijk.

Van ontwerp tot installatie
Het stekerbare invoerstuk biedt overigens niet alleen tal van (installatie)voordelen voor de elektrotechnische installateur. Zo profiteren ook de system integrator en elektrotechnische adviseur onder andere van meer ontwerpvrijheid en flexibiliteit tijdens het ontwerp- en engineeringproces.

Brede toepassing
De nieuwe innovatie vindt een breed toepassingsgebied. Enerzijds in de reguliere woningbouw, maar ook bij de bouw van tijdelijke behuizing (cabines), houten chalets, vakantieparken, hotels en studentenwoningen. Ook voor metalstudwanden en voor het herbestemmen en transformeren van bijvoorbeeld kantoorgebouwen naar woningen is de 175-ST ideaal.