Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB’s nieuwe UK600 inbouwverdeler bespaart 10 % op installatietijd en biedt twee keer zoveel bekabelingsruimte

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na uitgebreide feedback van klanten

ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door nieuwe en verbeterde UK600-serie.

De UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de verdeler naadloos opgaat in het interieur.

De nieuwe verdeler van ABB is leverbaar voor inbouwmontage in massieve of holle wanden en wordt geleverd met metalen deur. Het ontwerp van de verdeler is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek in meer dan tien verschillende landen. ABB heeft tevens een nieuwe, geautomatiseerde productielijn gebouwd waarmee ook aan maatwerkverzoeken voor klantconfiguraties kan worden voldaan.

"Voor de ontwikkeling van de UK600 is in verschillende landen een groot aantal installateurs en groothandels gevraagd naar hun eisen en wensen. De UK600 combineert die feedback met onze jarenlange ervaring. Het resultaat is een verdeler die zich onderscheidt door gebruiksgemak en meerdere oplossingen biedt voor consumentenunits, media- en combi-behuizingen", aldus Kai Kilgus, Global Product Manager van ABB’s Verdelers. "Volgens ons is de UK600-serie de beste oplossing met tal van design- en creatieve mogelijkheden.”

De UK600 verdeler kan worden geleverd met verschillende deuren en in uiteenlopende designs zodat onzichtbaar kan worden aangesloten op het woninginterieur. De mediabehuizingen worden verticaal geïnstalleerd en bieden ruimte voor de meest recente mediatechnologie. Het ruimtebeslag is bescheiden zodat de behuizing zich ook leent voor kleinere appartementen.

"Bij ABB richten we ons op het leveren van betrouwbare eersteklas producten en oplossingen voor het veilig en efficiënt verdelen van elektriciteit in woningen en bedrijven. Inspelend op de verdere digitalisering en toenemende individualisering bieden we nu UK600-verdelers die op maat kunnen worden samengesteld en uitgebreid. De verdelers onderscheiden zich door een hoogwaardig ontwerp en bieden een kwaliteitsoplossing voor woningen en bedrijven."

De nieuwe verdeler biedt verschillende functionaliteiten, waaronder 'click-in' montage, een innovatief kabelgeleidingsysteem en drievoudige stopcontacten die tot 120 graden draaibaar zijn. De serie omvat een standaardverdeler voor max. 63A en één tot vijf rijen, een nieuw ontworpen multimediaoplossing met twee tot vijf rijen en een innovatieve combibehuizing die beide samenbrengt. De verschillende mogelijkheden van de UK600-serie zijn bedoeld voor een slimmere en verbeterde installatie als opstap naar slimmere gebouwen.

 

 

Meer weten