Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB zet samen met Microsoft en VDL de volgende stap voor Smart Cities


Met een internationaal ecosysteem van partnerbedrijven, waarbij ABB samenwerkt met o.a. Microsoft en VDL, komt een volgende stap voor Smart Cities concreet dichtbij. De eerste innovatie uit dit ecosysteem is de Smart Pole. Deze slimme mast voor de openbare ruimte kan naast straatverlichting allerlei extra functies bevatten zoals: 5G-connectiviteit, het meten van luchtkwaliteit, geluid en verkeersbewegingen, bewegwijzering en een laadvoorziening voor EV’s. De Smart Pole levert hiermee efficiënt en esthetisch een bijdrage aan de infrastructuur voor Smart Cities. 

De VDL 'Smart pole' in het straatbeeld. (Foto: VDL)

Een Smart City is een stad die zich voegt naar de behoeften van de gebruiker (bewoners en bezoekers). Hiervoor is intelligente technologie nodig die continu de situatie monitort en daar voorzieningen op aanpast. Denk aan het sturen van verkeer, het reduceren van energie door (adaptieve) openbare verlichting en het bieden van voorzieningen zoals laadmogelijkheden en communicatie. ABB werkt al decennia aan technologieën en systemen voor Smart Cities zoals onder andere energiemanagement en (snel)laadsystemen.

In het ecosysteem bundelen o.a. ABB, Microsoft, Signify, SPIE, ACiiST en VDL hun krachten en brengen een groot aantal functies in de Smart Pole samen. Zo zijn in de slimme mast al functies voor monitoring, communicatie en sturing geïntegreerd. Bovendien is de Smart Pole ontwikkeld in een open platform, waardoor er in de toekomst gemakkelijk functionaliteit kan worden toegevoegd. Daarmee voorkomt de Smart Pole een wildgroei aan losse systemen die het beeld van de openbare ruimte aantasten. VDL Mast Solutions zal de slimme mast produceren in 4 basistypen met een uniforme uitstraling. 

“Om onze steden leefbaarder, duurzamer en mooier te maken, komt er nieuwe technologie in onze openbare ruimte,” stelt programmadirecteur Leonie van den Beuken van Amsterdam Smart City. “Deze technologieën moeten óók mooi zijn, passend bij het straatbeeld en alleen daar worden geplaatst waar het ook echt wat toevoegt. Dus multifunctioneel en duurzaam te gebruiken. Deze masten zijn precies dat: mooi, multifunctioneel en uitnodigend voor samenwerking.”

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact