Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB introduceert intelligente ‘destination charger’ Terra AC-wallbox

Compacte laadunit met geïntegreerd load management, internet connectivity en configuratie/bediening/ondersteuning via een digitaal (app) platform.

 

ABB heeft een nieuw, intelligent laadsysteem voor elektrische voertuigen geïntroduceerd: de Terra AC-wallbox. De laadunit kenmerkt zich als een destination charger, speciaal geschikt voor thuis of op een werklocatie. De AC-lader kan laden tot een snelheid van 22 KW per uur en beschikt over een aantal slimme features zoals load management en internet connectivity. Dit laatste maakt het mogelijk om de laadunit op afstand te monitoren, problemen te verhelpen en software updates automatisch uit te voeren. 

Dennis Brouwer, Local Product Group Manager bij ABB Electric Vehicle Infrastructure: “ABB is pionier in laadsystemen voor elektrische voertuigen (EV). Het afgelopen decennium legden wij ons met name toe op laadsystemen voor groot vervoer en voor onderweg: ‘fast chargers’. Hiervoor maken we gebruik van DC-technologie. Met de Terra AC-wallbox betreden wij de markt voor thuisladers en ‘destination charging’. Dit systeem is een evolutie van onze ervaring in het EV-laadsegment en bevat naast slimme features voor de installateur en gebruiker, een compleet digitaal platform voor monitoring en ondersteuning.”

Optimaal en veilig laden door Load Management

De Terra AC-wallbox is standaard voorzien van een load balancing. Dit betekent dat de lader zelf het optimum zoekt tussen maximale laadsnelheid en het veilig beschikbaar vermogen. In een thuissituatie kan de Terra AC-wallbox daarvoor laadsnelheid omlaag schroeven als er tegelijkertijd veel stroomvraag is, zoals bij elektrisch koken. Als de stroomvraag weer daalt, zal de Terra AC-wallbox de laadsnelheid weer verhogen. Dit load management is ook beschikbaar in situaties met meerdere AC-wallboxen, zoals bij bedrijfslocaties en parkeergarages. Geïntegreerd load management voorkomt overbelasting van het netwerk en vergroot de veiligheid voor gebruiker en omgeving.

Full connectivity: klaar voor de toekomst

De Terra AC-wallbox beschikt standaard over een Ethernet-poort, WiFi en Bluetooth. Optioneel kan de laadunit worden uitgebreid met 4G-verbinding. Doordat de lader aan het internet verbonden is, heeft het vele mogelijkheden. Zo kan de installateur de laadunit configureren via een app op een smartphone, tablet of computer. De gebruiker kan via een app de lader aan/uitschakelen, een laadsessie plannen en de status van de laadsessie bekijken. Verder is het dankzij het digitale platform van ABB mogelijk om de Terra AC-wallbox op afstand te monitoren, eventuele problemen te verhelpen en remote updates te distribueren. Zo is het systeem klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

Installatiegemak

Bij het ontwerp van de Terra AC-wallbox heeft ABB goed gekeken naar de installateur. Het systeem is compact en daardoor in nagenoeg iedere situatie te installeren. Het installatieproces is eenvoudig, met name de configuratie is snel dankzij de app voor installateurs.

De Terra AC-wallbox is een slimme en veelzijdige oplossing voor uiteenlopende situaties. Het systeem is vanaf heden verkrijgbaar bij de elektrotechnische groothandel. Met de AC-lader heeft ABB een portfolio dat zich uitstrekt over het gehele spectrum van EV-laadinfrastructuur en levert daarmee een bijdrage aan de groei van Smart Mobility.

Meer weten over de EV-laadoplossingen van ABB?