Sneller en gemakkelijker factureren via e-Invoicing

Efficiëntie, flexibiliteit en kostenbesparingen: het blijven belangrijke sleutels tot succes, op elk niveau en in elke afdeling van een onderneming. Niet in de laatste plaats voor uw financiële diensten. ABB gelooft sterk in de kracht van technologie om efficiënter en intelligenter te werken. Vandaar ook onze keuze voor e-Invoicing: het elektronisch factureren aan klanten. Dit wil zeggen dat uw onderneming van ons enkel digitale facturen krijgt. Wij bieden hierbij drie mogelijkheden: 

  • factuur in PDF formaat via e-mail;
  • factuur via EDI INVOIC bericht van ERP naar ERP.

Deze laatste wordt dan automatisch verwerkt in uw financieel of ERP systeem en daarbij veilig gearchiveerd. Omdat er hierbij uiteraard geen foutenmarge bestaat, gelden nogal wat nationale en Europese regels. De belangrijkste zijn:

  • Authenticiteit: het moet duidelijk zijn wie de e-invoice verstuurd heeft;
  • Integriteit: tussen het versturen en het ontvangen mag de e-invoice niet gewijzigd kunnen worden;
  • Leesbaarheid: de leesbaarheid van de e-invoice moet gedurende de volledige bewaartermijn gegarandeerd zijn. 

Het waarborgen van de authenticiteit en integriteit gebeurt door middel van een elektronische handtekening. Alleen wanneer deze regels gewaarborgd zijn, mag de papieren factuur komen te vervallen.

Uw voordelen van e-Invoicing met ABB
Elektronische facturen worden niet geprint of gefrankeerd, en zijn nagenoeg direct na verzending ontvangen. Dit betekent heel wat minder administratieve rompslomp, handmatige processen en belangrijke tijdswinst. De kans op het maken van fouten bij de invoer wordt daarbij geëlimineerd. Geen papieren documenten brengt ook met zich mee dat er geen nood aan fysieke archivering is. En uiteraard, volgen daaruit kostenbesparingen.

Connectie met het ABB platform
ABB vertrouwt op het Microsoft BizTalk en Montova platform voor haar EDI connecties met klanten.

Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, ontvangt u de overeenkomst 'Elektronisch Zaken Doen' ter ondertekening. Vervolgens zal het ABB e-Business team u begeleiden bij de implementatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling e-Business.

Neem contact met ons op

Afdeling e-Business
E-mail: ebusiness@nl.abb.com

Overige categorieën

Select region / language