Test uw aardlekschakelaar

Voor uw eigen veiligheid

De aardlekschakelaar is een belangrijk onderdeel in uw groepenkast. Het is een extra beveiliging die stroom uitschakelt en die u beschermt tegen elektrische schokken. Een goede aarding geeft bescherming bij kortsluiting en voorkomt onbedoeld onder spanning staan van apparaten. Test daarom regelmatig de werking van de aardlekschakelaar. Een handig moment om dit te doen is bij de overgang van winter- en zomertijd.

Hoe test ik de aardlekschakelaar?
Op de aardlekschakelaar zit een testknop met de letter “T”. Deze knop moet ingedrukt worden om te testen, de achterliggende installatie wordt uitgeschakeld. Na het testen moet de aardlekschakelaar normaal worden ingeschakeld. Lukt het uitschakelen of het inschakelen niet? Bel dan uw installateur en laat uw aardlekschakelaar vervangen.

Hoe vaak moet ik de aardlekschakelaar controleren?
De aanbeveling is om iedere maand de aardlekschakelaar te controleren. Gevolg is wel dat overal de stroom uitvalt in huis en alle klokken opnieuw moeten worden ingesteld. Test uw aardlekschakelaars in ieder geval twee keer per jaar, tijdens de omschakeling van de tijd. Beter twee keer per jaar dan helemaal niet.

Neem voor meer informatie contact op met uw installateur. Vind hier een installateur in de buurt.

Test uw aardlekschakelaar regelmatig en laat deze op tijd vervangen.

Select region / language