Du kan se denne siden i:

  • NO

Messeguide - Sikkerhetsbrytere fra 16 - 1250 A

Få en trygg arbeidsplass, hold deg på den sikre siden med sikkerhetsbrytere fra ABB. 

Hva er en sikkerhetsbryter?

En sikkerhetsbryter er en elektrisk bryter som benyttes for å koble ifra motorer, maskiner, eller annet, fra strømkilden på en trygg og sikker måte. Det gjøres typisk for å kunne jobbe på eller nær maskiner, uten fare for å bli skadet av maskinen eller av strømgjennomgang eller lignende.

Vanligvis består en sikkerhetsbryter av en lastskillebryter som står inni en kapsling. For eksempel et metallskap eller en plastboks. Lastskillebryteren skal kunne betjenes, uten å åpne kapslingen. Bryteren skal også kunne låses, for å hindre at den betjenes på feil måte. ABB stiller visse krav til sikkerhetsbrytere, for å sikre at kunden velger et kvalitetsprodukt, der hvor sikkerhet er viktig. Derfor skal en sikkerhetsbryter kunne bryte motorlast og annen induktiv last. Altså driftskategori AC-23 (AC-3 brukes for motorstarterløsninger). I tillegg leveres sikkerhetsbrytere fra ABB med hjelpekontakter.

Det er ikke alle leverandører som stiller disse kravene til sikkerhetsbrytere, så hold deg på den sikre siden, med sikkerhetsbrytere fra ABB.


Hva er en kapslet lastskillebryter?

ABB tilbyr også «kapslede lastskillebrytere», i tillegg til «sikkerhetsbrytere». De kan benyttes der det for eksempel ikke er krav til hjelpekontakt, eller hvis bryteren ikke skal benyttes til motorlast eller lignende.


ABB har et bredt utvalg av alle typer sikkerhetsbrytere

- Fra 16 til 1250 A
- Kapslinger av plast, stål, rustfritt stål, syrefast stål m.m.
- DC-utgaver, for likestrøm, til solceller med mer.
-3-, 4- og 6-polte utgaver.
- Side- og frontbetjente brytere.
- Bredt utvalgt av EMC-sikkerhetsbrytere.
    - Vi har også EMC-utgaver som er enkle og raske å montere, fordi man slipper å bruke EMC-nipler.
- EX-/ATEX-godkjenninger.


Bryterne på messemodulen «Sikkerhetsbrytere fra 16 - 1250 A»


Sidebetjente

BWS316TPN, 16 A (AC-23), El.nummer: 1428813
Dette er en av våre absolutte bestselgere. BWS316TPN er for 16 A, ved motordrift (AC-23), og opptil 25 A ved andre typer last. BWS-serien tilbyr sidebetjente sikkerhetsbrytere av høy kvalitet. De kan enkelt låses av med hengelås. Kapslingen har IP-grad 65, og har gjengede hull for nipler. I tillegg følger det med plastgjennomføringer, men med IP-grad 54. Nipler må brukes for IP65. Alle ABBs sikkerhetsbrytere inkluderer også hjelpekontakter.

BWS-serien tilbyr en rekke forskjellige varianter. Den har 3-, 4- og 6-polte utgaver. Kapslingene kan bestå av plast etter aluminium, og de kan fås i flere farger. Alle er UV-bestandige, og kan stå ute i all slags vær. De er også dimensjonerte for motordrift, med driftskategori AC-23. Hvis man har behov for å benytte flere hengelåser, så kan en låsebøyle bestilles som tilbehør (El.nummer. 1414594).


BWS316YTPN, 16 A (AC-23), El.nummer: 1424405
Dette er en gul utgave med rødt håndtak (som en nødstopp). I noen tilfeller kan også sikkerhetsbrytere med disse fargene brukes som nødstopp.


BW325WTPN, 16 A (AC-23), 25 A (AC-22), El.nummer: 1424400

BW325WTPN har hvit kapsling. Det er en kapslet lastskillebryter etter ABB sine standarder. Derfor har den heller ikke S i navnet, som sikkerhetsbryterne har. Altså: BW og ikke BWS. Den har ikke hjelpekontakter inkludert, og navnet tilsier 25 A ved AC-22 – ikke AC-23. Derfor er det oppgitt både AC-22 og AC-23 på messeplaten, for å vise at den tilsvarer BWS316TPN og BWS316YTPN, selv om den heter BW325WTPN.


EMC – med vanlige plastnipler

OTE16T3M, 16 A (AC-23), 32 A (AC-22), El.nummer: 1429401
Dette er også en av våre bestselgere. OTE-serien er veldig populær, siden de er enkle og raske å montere, fordi man slipper å bruke EMC-nipler. EMC-nipler er dyre og tidkrevende å montere, derfor sparer man veldig mye tid ved å bruke OTE-serien.
Serien har 3-, 4- og 6-polte utgaver, og den er tilgjengelig med røde håndtak på gul bakgrunn.
OTP-serien har tilsvarende brytere, uten EMC, som ser nesten like ut som OTE.


OTE90T3M, 90A (AC-23), 125 A (AC-22), El.nummer: 1429414
OTE90T3M er den største av de plastkapslende utgavene, hvor man ikke trenger EMC-nipler. Serien har også brytere for 25, 36, 63 og 75 A.

Linker - Websider, brosjyrer, filmer, verkøty mm.

Linker

Select region / language