Global site

ABB's website uses cookies. By staying here you are agreeing to our use of cookies. Läs mer

Flexibel lösning med apparatdosa och USB-uttag

Ladda dina apparater där det passar bäst. Med ABB:s ovanligt smarta apparatdosa görs enkelt en förändring i en befintlig elinstallation. Du får därmed större frihet för var du vill placera exempelvis ett vägguttag.

Ett stort urval att välja mellan

ABB har ett heltäckande sortiment med produkter som passar för apparatdosan. Som strömbrytare, dimmers, komfortbrytare och vägguttag. Alla kan fås i olika former och färger. Välj mellan serierna Jussi, Impressivo, Future Linear eller Pure Ädelstål. Strömbrytarna kan sedan enkelt få nytt utseende genom att täckramen byts ut till någon ur serierna Axcent eller Carat.

Vägguttag med integrerat USB-uttag

Precis som med nycklar är det irriterande lätt att förlägga sina laddare. Då är det bra att ha ett fast ställe i huset som fungerar som en laddningsstation. ABB har lösningen med ett patenterat vägguttag med inbyggt USB-uttag, som gör att du kan ladda med både USB-kabel och från eluttaget. Laddning av elektroniska apparater som mobiltelefoner och surfplattor blir nu väldigt enkel. Läs mer på sidan El och USB i samma snygga vägguttag.

Installationen ska göras av ett elföretag registrerat i Elsäkerhetsverkets företagsregister.
 
 

För installatören

Monteras enkelt i befintlig elinstallation 

Med ABB:s nya apparatdosa görs enkelt en förändring i en befintlig elinstallation eller ett tillägg i en ny.  Du får därmed större frihet för var du t ex vill placera ett vägguttag. Det sparar både tid och pengar.

Inga specialverktyg behövs

Inga specialverktyg behövs, vid håltagning används en vanlig borr för standarddosor. Eftersom apparatdosan kan monteras i de flesta material har du nu en större flexibilitet gällande placeringen.
 

Teknisk information apparatdosa

Nya AUS74 är en ovanligt smart renoveringsdosa. Den löser de flesta behov som uppstår vid renovering och uppgradering av befintliga installationer. Kräver inga specialverktyg utan hål borras med standarddosfräs T70, med maxdjup 74 mm.

AUS74 är utvecklad för anslutning av flexrör men fungerar också för kabel. Dosan har en teleskopfunktion som sväljer skrymmande elektronik. Passar i väggar från 9-39 mm. AUS74 har även hakar för sammansättning av flera dosor samt vinklade montagehål som underlättar vid fastsättning i träregel.

Produktblad för apparatdosa AUS74 finns på installationsprodukter.se (följ länk).

 
Teknisk information USB-vägguttaget:

Den i vägguttaget inbyggda USB-laddaren är försedd med kontakt av A-typ och kan belastas med maxström 0,7A. Laddaren är kompatibel med USB-, iPod- och iPhoneapparater och är elektroniskt kortslutnings- och överbelastningsskyddad.

Primärt 230VAC, sekundärt 5VDC / 0,7ADC, kapslingsklass IP20. Vägguttaget finns i produktserierna Jussi och Impressivo. Täckramarna beställs separat.

Länkar till produktinformation på installationsprodukter.se:

Impressivo, Pure Ädelstål och Future Linear-uttagen
Jussi-uttaget på installationsprodukter.se 

Ladda dina apparater på den plats som passar bäst för dig

Eftersom dosan kan monteras i de flesta material får du nu en större frihet gällande placeringen av dina installationsprodukter.

Länkar

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss