Global site

ABB's website uses cookies. By staying here you are agreeing to our use of cookies. Läs mer

Låt hemmet sköta sig självt, så som du vill

Få en smartare vardag och minskad energiförbrukning med ABB-free@home - systemet som automatiserar ditt hem på ett enkelt sätt.

Med ett enkelt tryck på din surfplatta eller smartphone

Få ett smart hem med ABB-free@home. Du kan styra funktioner som belysning, persienner, markiser och uppvärmning från knappar, touchskärm, surfplatta eller smartphone. ABB:s porttelefoni kan också integreras i systemet.

De olika funktionerna kan styras tillsammans på olika sätt. Ställ in dina favoritscenarion och vilka tider du vill att de ska starta varje dag. Du kan givetvis också starta ett scenario när helst du vill med ett knapptryck. Det är enkelt och smidigt att själv utföra ändringar i scenarier och styrning, allteftersom preferenser och vanor ändras.

På sidan Egenskaper kan du läsa mer om hur du styr:
- Belysning
- Solskydd
- Värme
- Luftkonditionering
- Porttelefoni
- Säkerhetsfunktioner

Vill du ha Free@home i befintlig bostad så rekommenderas wireless-versionen eftersom inga bussledningar behöver dras om då.

För ett tryggare hem

Öka säkerheten i hemmet genom flera smarta funktioner. Med hemma-/bortaknappen kan du snabbt se till att elektroniska apparater och belysning är av när du inte är hemma. Tack vare fjärrstyrning via appen kan du få överblick över hur inställningarna för tillfället är, och ändra dessa oavsett var du befinner dig. Närvarosimulering kan användas när du åker på semester.

Höjer värdet på ditt hus och sparar energi

ABB-free@home höjer värdet på alla fastigheter tack vare den ökade komforten och förbättrade energieffektiviteten. Även energikostnaderna kan medvetet sänkas med ABB-free@home. Exempelvis gör den smarta styrningen av markiserna att rumstemperaturen kan hållas på en optimal nivå med lägre elförbrukning. En sänkning av rumstemperaturen med en grad ger generellt ca 6 procents lägre elförbrukning.
 

För installatören

2014 lanserade ABB free@home för att göra det enklare för installatörer att erbjuda hemautomation. Systemet är enkelt både att installera och driftsätta via ABB-free@home-appen i surfplatta eller dator, genom enkla drag&drop-kommandon. Programvaran följer med produkten och är lätt att lära sig.

Endast ett fåtal komponenter erfordras. Tryckknappar och övriga sensorer binds ihop med busskabel och olika aktorer för att styra belysning och värme. Systemets hjärna är System Access Point. Via dess program väljer du enkelt, med hjälp av en drag&drop-funktion, vilka sensorer som ska styra de olika aktorerna.

Systemet kan styra upp till 128 funktioner så som belysning, vägguttag, persienner och uppvärmning, via knappar eller mobiltelefon. Dörrkommunikation och olika externa sensorer såsom larm kan integreras.

ABB-free@home – gör hemautomation enklare än någonsin

  • Systemet kan styras från mobiltelefonen, surfplattan eller tryckknappar.
  • Scenarion kan startas automatiskt enligt timerinställning, temperatur och rörelse, eller manuellt.
  • Sänk din energiförbrukning.
  • Kan kompletteras med porttelefoni och olika larm.
  • Lätt att installera, programmera och ändra.

Länkar

  • Kontakta oss

    Skicka in din förfrågan så kontaktar vi dig

    Kontakta oss