ABB SafeWind szupervékony kapcsolóberendezés szélerőművekhez

A szélturbinák számára egyéni igény szerint készülő kapcsolóberendezés csak 420 mm széles és 12 kV, 24 kV, 36 kV és 40,5 kV változatokban érhető el

A SafeWind a piacon kapható legvékonyabb középfeszültségű kapcsolóberendezés, amely elég kicsi ahhoz, hogy átférjen a turbinatorony keskeny ajtaján.

A SafeWindet speciálisan úgy tervezték meg, hogy kielégítse a szélturbina gyártók követelményeit a kapcsolóberendezések kompaktságára, biztonságára és rugalmasságára vonatkozóan. A SafeWind olyan gázszigetelésű szekunder kapcsolóberendezések komplett sorozatát jelenti, amely a globális szélenergia piacon szárazföldi és tengeri alkalmazásokhoz egyaránt használható.

A turbinatorony ajtók és a nem-ABB kapcsolóberendezés panelek szabványos szélessége egyaránt 600 mm. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolóberendezést a helyszínen akkor kell telepíteni, még mielőtt a tornyot ráemelnék, máskülönben a berendezést egy, a toronytól különálló szekunder alállomásba kellene beépíteni.

Másfelől, a SafeWind 36/40,5 kV-os változata is csupán 420 mm széles. Az ajtón könnyen befér, és a torony felállítása után is telepíthető, ésszerűbb és kevésbé költséges opciót biztosítva ezzel a szélturbina gyártók számára.

A berendezés használata révén értékes hely szabadul fel, nagyobb rugalmasság érhető el az elektromos berendezéseknek, a torony rendkívül szűk belső terében való elrendezésekor és beszerelésekor.

 

A 12 kV, 24 kV, 36 kV és 40,5 kV névleges feszültségen rendelkezésre álló SafeWind család, része az ABB elosztóhálózati gázszigetelésű szekunder kapcsolóberendezések rendkívül sikeres SafeRing és SafePlus portfóliójának.

A szupervékony 36 és 40,5 kv-os változatok mellett a SafeWind egyaránt elérhető modulokban és különböző konfigurációk széles körében, minden esetben ugyanazzal a felhasználói interfésszel ellátva és ugyanazokban a méretekben.

Az összes feszültség alatt lévő alkatrész és kapcsolóelem egy rozsdamentes acéltartályban helyezkedik el a legmagasabb szintű megbízhatóság és biztonság érdekében, valamint azért, hogy a szélfarmokra jellemző zord és gyakran megközelíthetetlen környezetekben biztosítani lehessen a hosszú és meghibásodástól mentes üzemi élettartamot.

A szélenergia iparnak a világ legvékonyabb és legrugalmasabb kapcsolóberendezésére adott reakciója eddig túlnyomórészt pozitív volt, mivel a SafeWind egyetlen időszerű innovációval kielégíti az ipar csökkentett ökológiai lábnyomra és nagyobb rugalmasságra vonatkozó számos, leginkább nyomasztó követelményét.  

Az ABB azon képessége, hogy a SafeWind-et hozzáigazítsa az egyes szélturbina gyártók preferenciáihoz és specifikációihoz, lehetővé teszi, hogy szabványos kapcsolóberendezés megoldást alkalmazzon világszerte az összes piacon, beleértve a Kínában előnyben részesített 40,5 kV-os, GB nemzeti szabvány szerinti névleges értéket is.

A SafeWind portfólió úgy lett kialakítva, hogy teljes mértékben kihasználja az ABB védelemi és kommunikációs megoldásainak előnyeit, valamint, hogy könnyen integrálható legyen az ABB kompakt szekunder alállomásaiba. 

Terméket vásárolna, vagy ajánlatot szeretne kérni?

Kapcsolódó ajánlatunk

Loading documents
Select region / language