Ledningsterminal REF 541

Ledningsterminalen REF 541 är avsedd för skydd, kontroll, mätning och övervakning av mellanspänningsnät.


Ej aktiv produkt sedan 2022

REF 541-terminalen kan användas med olika typer av ställverk, t.ex. system med enkel eller dubbel samlingsskena och duplex-system. 

Skyddsfunktionerna har också stöd för olika typer av elnät, bl.a. isolerade nät, resonansjordade nät och partiellt jordade nät. Terminalerna kan även användas med medelstora trefas asynkronmotorer samt för skydd och styrning av shuntkondensatorbatterier som används för reaktiv effektkompensation. Förutom skydd, mätning, styrning, tillståndsövervakning och allmänna funktioner har ledningsterminalerna i serien REF 541 ett stort antal PLC-funktioner vilket gör det möjligt att integrera flera av de automations- och sekvenslogikfunktioner som krävs för stationsautomation i en och samma enhet.

Enheterna har stöd för följande kommunikationsstandarder: SPA-buss, LON-buss, IEC 60870-5-103, IEC 61850 via SPA-ZC 400, Profibus DPV1 via SPA-ZC 302, DNP 3.0 samt Modbus-kommunikation med utrustning på högre nivå. LON-kommunikationen i kombination med PLC-funktionerna minskar dessutom behovet av ledningsdragning mellan terminalerna.

Varför ABB?

  • Ett stort antal skyddsfunktioner att välja bland
  • Mycket flexibel PLC-programmering för en mängd olika tillämpningar
  • 15 binära ingångar och 12 utgångsreläer
  • Flexibel anslutning som tillgodoser alla kommunikationsbehov

Vill du ha produktinformation eller service?

Loading documents

Relaterade erbjudanden

Select region / language

Populära länkar