Skovelhjulsgrävmaskin

Tillförlitliga elektrifierings- och automationslösningar

ABB, marknadsledande inom effektivitetssystem, har mer än 60 års erfarenhet av skovelhjulsgrävmaskiner. Våra lösningar bidra till att höja produktiviteten, öka utrustningens tillförlitlighet, öka säkerheten och avsevärt förbättra energieffektiviteten.

Vill du ha produktinformation eller service?

Vårt erbjudande

Programmerad grävmaskinskontroll

Konventionell programerad grävmaskinskontroll (BPS) används för att automatisera skovelhjulsgrävmaskiner och paternosterverk. BPS består av upp till 6 funktionella enheter som kan användas separat eller i valfri kombination.

Följande funktionella enheter (FU) ingår:

 1. Skärdjup
 2. Skivlängd
 3. Svängvinkelstyrning
 4. Kostnadskontroll
 5. Avstängning vid vmax.
 6. Lateral lutningskonstruktion

Denna toppmoderna BPS-teknik garanterar inte bara tillförlitlighet, den ökar också säkerheten för människor och utrustning. ABB:s BPS har använts i en mängd olika dagbrott runt om i världen och har en lång och dokumenterad tillförlitlig prestanda.

Positionering


Det är viktigt att dumpningsenheterna är rätt placerade på både upptags- och uppsamlingsplatsen för att säkerställa kvaliteten på materialet. Sensorer används för att exakt mäta positionen på enheterna, i förhållande till andra enheter och öppna områden, för att säkerställa fullständig kontroll. Vår metodik innefattar fyra områden för positionering:

 1. Absolute encoder absolutgivare för att mäta positionen (framdrift, svängdrift, bomvinkel)
 2. RFID (Radio Frequency Identification) för att lokalisera position eller kontrollera och kalibrera absolutgivarnas positioneringsvärden
 3. Streckkodsläsare för positionering
 4. GPS applikationer

  Kraftförsörjning och elektrifiering


  Stora mekaniska och elektriska installationer har inflytande vad gäller effektiviteten i en gruva. Våra ingenjörer säkerställer att rätt teknik och rätt produkter används för att erbjuda maximal energibesparing. Baserat på årtionden av erfarenhet väljer vi rätt kabeldimensioner och planerar layouten för smidig driftsättning. Vårt mål är att minska energiförbrukningen - besparingar som kommer att fortgå under anläggningens hela livstid.

  Instrumentering


  Maskiner arbetar under tuffa förhållanden och kräver lösningar för instrumentering som är certifierade enligt internationella standarder. ABB:s beprövade sensorteknik uppfyller dessa normer och är speciellt utformad för att fungera i tuffa miljöer. Vår mycket noggranna sensorteknik ger exakta mätvärden och levererar konsekvent rätt data till det operativa systemet.

  Förarhyttsdesign


  Våra kundanpassade förarhytter finns i gruvmaskiner över hela världen. Vårt mål är att förse operatören med en ergonomisk arbetsplats för att förhindra trötthet och felaktiga operationer. De senaste kommunikationssystemen ger föraren alla viktiga data.
  Vi erbjuder luftkonditionering och uppvärmning, imborttagning på vindrutan och fläktar för luftburet damm, vindrutetorkare och spolare, och fasta eller rörliga ergonomiska operatörsbord. Vår filosofi är att installera respektive datorteknik separat från förarplatsen om det är möjligt, för att öka bekvämligheten.

  Motorer och drivsystem


  En skovelhjulsgrävmaskin är en komplex maskin med många rörliga delar, inklusive en bom som måste kunna svänga och höjas, larvfötter för att flytta grävmaskin framåt, och ett skovehjul som snurrar. Alla dessa rörelser kräver motorer och drivsystem. Våra experter se till att båda dessa system är korrekt dimensionerade för att ge den kraft och kontroll som kräv

  Brandvarnare, intercom och belysningskoncept


  Med ökad tonvikt på säkerhets- och miljöfrågor behöver en stor utrustning mer än bara automation. Det är därför ABB erbjuder energieffektiva belysningskoncept, samt brandvarnare och släckningssystem, som alla kan inkluderas till maskinens utrustning (video, radio och högtalarsystem).

  Downloads och multimedia

  Select region / language

  Populära länkar