Drivsystem för direktdrivna transportband

Gör mer med mindre

En utmaning för gruvbolagen är att transportera mer och mer material på transportband och över allt längre avstånd med branta lutningar. För att öka tillförlitligheten vill man också ha färre omlastningsstationer, vilket kan kräva bredare och längre transportband. För att möta dessa ökade krav har ABB utvecklat en drivteknik med låg hastighet som är både effektiv och tillförlitlig.

Vill du ha produktinformation eller service?

Vårt erbjudande

Direktdrivna transportband med hög effekt


ABB:s direktdrivna transportband (GCD) eliminerar underhållsintensiva växellådor, ökar tillförlitligheten och minska kostnaderna. För transportband med hög effekt använder GCD en synkronmotor som är fäst vid en anpassad remskiva speciellt utformade för att klara den kraft som produceras av den elektriska maskinen.

Permanentmagnetsmotorer (PM) för transportband med medium effekt


Vårt nya direktdrivna transportband för medium effekt är en applikationsspecifik lösning som justerar en PM drivlina för att ge maximal effektivitet och tillförlitlighet.

Motorer och drivsystem


Många faktorer måste tas i beaktan när du väljer rätt motorer och drivsystem för din applikation. Vi går igenom startsekvensen, massflödes separationer, uppstigning och nedstigning vinklar, bulk vikter och distribution, förändrade driftsförhållanden, katastrof- och reparationslägen, och andra kritiska faktorer, så att du får de produkter och system som uppnår maximal kontroll och tillförlitlighet för din verksamhet.

Instrumentering


Maskiner arbetar under tuffa förhållanden och kräver lösningar för instrumentering som är certifierade enligt internationella standarder. ABB:s beprövade sensorteknik uppfyller dessa normer och är speciellt utformad för att fungera i tuffa miljöer. Vår mycket noggranna sensorteknik ger exakta mätvärden och levererar konsekvent rätt data till det operativa systemet.

Kraftförsörjning och elektrifiering


Stora mekaniska och elektriska installationer påverkar effektiviteten i en gruva. Våra ingenjörer säkerställar att rätt teknik och rätt produkter används för att erbjuda maximal energibesparing. Baserat på årtionden av erfarenhet, väljer vi rätt kabeldimensioner och planerar layouten för smidig driftsättning. Vårt mål är att minska energiförbrukningen, besparingar som kommer att fortgå under anläggningens hela livstid.

Skadeövervakning


Skador på ett band kan vara mycket dyra att reparera och orsakar ofta produktionförlust. Vårt system hjälper dig att undvika allvarliga skador på bandet, eller åtminstone hålla det till ett minimum. Oavsett om det är långvarigt slitage eller skador orsakade av vassa föremål eller trasiga vajrar som träffar en sensor som är placerad nära en trumma, triggas en omkopplare som stoppar bandet för att unvika ytterligare skador.

Downloads och multimedia

Select region / language

Populära länkar