Transportband

Ökad effektivitet och förlängning av transportbandets livslängd

Att skapa ett drivsystem för flera transportband kräver djupgående kunskap. Vårt erbjudande, som baserat på vår erfarenhet från mer än 600 kilometer transportband, använder modern simuleringsteknik i kombination med den senaste motor och drifttekniken för att ge:

  • minimalt slitage
  • energieffektivitet
  • maximal kontroll

Vill du ha produktinformation eller service?

Vårt erbjudande

Motorer och drivsystem


Många faktorer måste tas i beaktan när du väljer rätt motorer och drivsystem för din applikation. Vi går igenom startsekvensen, massflödes separationer, uppstigning och nedstigning vinklar, bulk vikter och distribution, förändrade driftsförhållanden, katastrof- och reparationslägen, och andra kritiska faktorer, så att du får de produkter och system som uppnår maximal kontroll och tillförlitlighet för din verksamhet.

Instrumentering


Maskiner arbetar under tuffa förhållanden och kräver lösningar för instrumentering som är certifierade enligt internationella standarder. ABB:s beprövade sensorteknik uppfyller dessa normer och är speciellt utformad för att fungera i tuffa miljöer. Vår mycket noggranna sensorteknik ger exakta mätvärden och levererar konsekvent rätt data till det operativa systemet.

Kraftförsörjning och elektrifiering


Stora mekaniska och elektriska installationer påverkar effektiviteten i en gruva. Våra ingenjörer säkerställa att rätt teknik och rätt produkter används för att erbjuda maximal energibesparing. Baserat på årtionden av erfarenhet, väljer vi rätt kabeldimensioner och planera layouten för smidig driftsättning. Vårt mål är att minska energiförbrukningen, besparingar som kommer att fortgå under anläggningens hela livstid.

Skadeövervakning


Skador på ett band kan vara mycket dyra att reparera och orsakar ofta förlorad produktion. Vårt system hjälper dig att undvika allvarliga skador på bandet, eller åtminstone hålla det till ett minimum. Oavsett om det är långvarigt slitage eller skador orsakade av vassa föremål, trasiga vajrar slås en omkopplare ifrån för att stoppa bandet för att undvika ytterligare skador.

Downloads och multimedia

Select region / language

Populära länkar