Κινητήρες DMI DC

Αξιοπιστία με λιγότερη συντήρηση

Ο κινητήρας DMI DC παρέχει υψηλότερες επιδόσεις σε ένα ευρύ φάσμα ταχυτήτων και έχει απλούστερη συντήρηση σε σύγκριση με συμβατικούς DC κινητήρες. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και ο στιβαρός σχεδιασμός του αυξάνουν την αξιοπιστία του κινητήρα, αλλά και το χρόνο λειτουργίας μεταξύ συντηρήσεων. Το χαμηλό προφίλ του DMI DC κινητήρα, με την υψηλή πυκνότητα ισχύος, καθιστά εύκολη την εγκατάσταση του σε κάθε εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά:

 • Διευρημένο φάσμα ταχυτήτων με υψηλές ικανότητες μεταγωγής
 • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής ψυκτρών σε σύγκριση με συμβατικές ψύκτρες
 • Μειωμένες διάμετροι μεταγωγού που προσφέρουν μικρότερες περιφερειακές ταχύτητες και κατά συνέπεια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στις ψύκτρες
 • Ακριβείς ανοχές ρουλεμάν που εμποδίζουν την διαρροή γράσσου στον κινητήρα
 • Υψηλής ποιότητας ρουλεμάν με χαμηλή συχνότητα ανανέωσης γράσσου
 • Σύστημα παρακολούθησης της μηχανικής φθοράς των ψηκτρών - δεν απαιτούνται ειδικές ψήκτρες παρακολούθησης

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • IEC Μεγέθη πλαισίου: 180, 200, 225, 250, 280, 315, 400
 • Ισχύς έως και 1400 kW και ροπή έως 22.000 Nm
 • Τάση έως και 810 V
 • IM - Οριζόντια ή κατακόρυφη, με βάση ή με φλάντζα
 • Τύπος προστασίας IP 22-25
 • IC-06, 17, 37, 86W, 666, 410
 • Τύπος μόνωσης 200
 • Πληροί τις προδιαγραφές των προτύπων IEC, CE, CSA (για τάσεις έως 710 V)

Μεγάλη ισχύς σε μικρές διαστάσεις

Περισσότερη ισχύς και μεγαλύτερη ροπή

Ένας αριθμός νέων λύσεων - που ενσωματώνει πατέντες της ABB - έχει προσδώσει στον DMI κινητήρα τόσο υψηλή επίδοση, ώστε να συγκροτεί μια μοναδική κατηγορία DC κινητήρων στην αγορά. Η ανάπτυξη που έχει γίνει πάνω στο στάτορα, για παράδειγμα, έχει προσφέρει περισσότερο χώρο στην καλωδίωση και έχει οδηγήσει σε πιο ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας, χάρη στον πιο συμπαγή σχεδιασμό πηνίου και στις βελτιωμένες διαδικασίες κατασκευής.

Η μεγαλύτερη διαφορά, ωστόσο, σημειώνεται στο σχεδιασμό των οπλισμών του κινητήρα. Η τοποθέτηση των αγωγών ψύξης κάτω από τα αυλάκια καλωδίωσης παρέχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: 

 • Απάγει τις απώλειες θερμότητας κατά τη λειτουργία με πλήρες φορτίο
 • Παρέχει πλήρως συμμετρική κατανομή της μαγνητικής ροής στον οπλισμό

Υψηλή ισχύς σε ευρύ φάσμα ταχυτήτων

Μέγιστη ισχύς

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του κινητήρα DMI έχουν οδηγήσει σε αύξηση της μέγιστης ταχύτητας, χωρίς αυτό να επηρεάζει την αξιοπιστία.

Οι απώλειες θερμότητας του πηνίου και της καλωδίωσης διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα και στις υψηλές ταχύτητες. Αυτό είναι αποτέλεσμα των μικρών περιμετρικών αυλακώσεων καλωδίωσης και του μαγνητικού κυκλώματος μεγάλων διαστάσεων.

Ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε, επίσης, στην αύξηση της σταθερότητας του μεταγωγού και στη μείωση της διαμέτρου του. Η μικρότερη διάμετρος προσφέρει χαμηλότερη περιφερειακή ταχύτητα που εφασφαλίζει σωστή λειτουργία των ψυκτρών στις υψηλότερες ταχύτητες. Επίσης, οι δονήσεις διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Οι κινήσεις στα άκρα των πηνίων εμποδίζονται από ισχυρούς δακτυλίους στήριξης που βρίσκονται κάτω από τα άκρα των πηνίων και με τη χρήση ενός μεγάλου άξονα για την αποφυγή μαγνητικής εκτροπής.

Χαρακτηριστικά του κινητήρα DMI:

 • Ροπή υψηλότερης ποιότητας σε χαμηλότερες ταχύτητες
 • Υψηλότερη ισχύς και ροπή
 • Υψηλότερη ισχύς στη μέγιστη ταχύτητα
 • Υψηλότερη ταχύτητα 

Ομαλή λειτουργία σε χαμηλές ταχύτητες και χαμηλή ροπής αδράνειας

Υψηλότερη ποιότητα ροπής σε χαμηλές ταχύτητες

DMI-skewed-slotsΟ βέλτιστος σχεδιασμός των οπλισμών επιτρέπει στον DMI κινητήρα να παράγει μέγιστη ισχύ σε εκτεταμένο φάσμα ταχυτήτων. Η οργάνωση των πηνίων στις αυλακώσεις και η ακριβής κλίση των εγκοπών προσφέρει ομαλές αλλαγές ροπής και βελτιωμένη μεταγωγή σε σύγκριση με παλιότερες τεχνολογίες DC.


Πλεονεκτήματα του DMI και μειωμένη συντήρηση

Μειωμένη συντήρηση και ανταλλακτικά

Το χαμηλό επίπεδο συντήρησης είναι μια σημαντική απαίτηση των πελατών, όπως ακριβώς και η ικανότητα πρόβλεψης της απαραίτητης συντήρησης κατά τις προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας. Ο σχεδιασμός του DMI κινητήρα έχει ενσωματώσει πολλά χαρακτηριστικά που αυξάνουν το χρόνο μεταξύ συντηρήσεων και που διευκολύνουν την πρόσβαση στις ψύκτρες για την αντικατάσταση και την παρακολούθηση τους. Περιγράφονται μερικά χαρακτηριστικά παρακάτω:

 • Χαρακτηριστικά βέλτιστης μεταγωγής και διευρυμένο φάσμα ταχυτήτων με τον ελάχιστο δυνατό σπινθηρισμό κάτω από τις ψύκτρες
 • Μεγαλύτερα μήκη φθοράς ψυκτρών σε όλες τις ψύκτρες
 • Ανώτερη επίδοση μεταγωγού και σταθερότητα
 • Βέλτιστη διάμετρος μεταγωγού για μικρότερη περιφερειακή ταχύτητα και βελτιωμένη διαδικασία φθοράς ψυκτρών
 • Ακριβείς ανοχές στα τμήματα έδρασης που εξαλείφουν την πιθανότητα διαρροής γράσσου στον κινητήρα
 • Εύκολη πρόσβαση και στα δύο ρουλεμάν για τη λίπανση τους
 • Σύστημα φυσητήρα με φίλτρο για υψηλή αντοχή σε ρύπους που μειώνει τις απαιτήσεις συντήρησης
 • Σαφή και ακριβή εγχειρίδια συντήρησης για όλα τα προϊόντα
 • Σύστημα παρακολούθησης μηχανικής φθοράς ψηκτρών - δεν απαιτούνται ειδικές ψήκτρες παρακολούθησης

ABB Spare Parts & Logistic Services (Ανταλλακτικά της ABB & Υπηρεσίες μεταφοράς) που εγγυώνται ταχεία και αξιόπιστη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας μέσω του email  USBAL-USDMIPartSupport@baldor.abb.com.

 

Ιστορίες επιτυχίας

DMI-reference1

 

Ο κινητήρας DMI 400 αντικαθιστά τον LAD 710 στην Comital
Η Comital είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής ελασμάτων αλουμινίου με τοποθεσία μόνο λίγα μέτρα μακριά από το εργοστάσιο κινητήρων στο Βαστερά της Σουηδίας. Το 2008, η Comital αντικατέστησε τον κινητήρα LAD 710 που είχε από το '70, με έναν καινούργιο DMI 400 V. Παρά το μικρό του μέγεθος, ο κινητήρας DMI προσφέρει τόσο υψηλή ισχύ (900 kW), όσο και διευρευμένο φάσμα ταχυτήτων (800-1700 rpm).

DMI-reference2

 

Ο DMI 400 σε υπόγειες εφαρμογές
Ένα μοντέλο εξοπλισμού γεωτρήσεων μεγάλου βάθους, το Simba WE C, λειτουργεί στις μεγαλύτερες υπόγειες δραστηριότητες εξαγωγής σιδήρου. Τα ορυχεία Kiruna και Malmaberget, με εγκαταστάσεις στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, παρέχουν περίπου το 4% της παγκόσμιας χαλυβουργίας. 

Ο κινητήρας DMI 180 εργάζεται με την αντλία νερού. Το νέο αντλητικό σύστημα νερού έχει μειωμένη κατανάλωση ισχύος και διαρροή νερού, το οποίο μειώνει το συνολικό κόστος και καθιστά την εφαρμογή πιο οικολογική. Ο DMI επιλέχθηκε για το μικρό του μέγεθος και την υψηλή του επίδοση.

 

DMI-reference3

 

Ο κινητήρας DMI στην κορυφή του κόσμου
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής ενός από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, του Κέντρου διεθνούς εμπορίου στο Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιήθηκε κινητήρας DMI για τη λειτουργία του γερανού που εργάστηκε πάνω στο κτίριο. Το βαρούλκο και το σύστημα ελέγχου του γερανού παραδόθηκαν από έναν πελάτη της ABB στη Δανία, την Krøll Cranes. Ο κινητήρας καθοδήγησε το κύριο παλάγκο ενός γερανού κατασκευών. 

Ο κινητήρας που εργάστηκε με το γερανό είναι ένας DMI 250. Παραδόθηκε το 2005, κι από τότε εργάζεται χωρίς διακοπή. Η υψηλή ισχύς εξόδου του κινητήρα σε σχέση με το μέγεθος του και η εκτενής περιοχή διαθέσιμων ταχυτήτων συνεισέφερε καθοριστικά στην απόφαση της Krøll Cranes να επιλέξει τον κινητήρα DMI για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

DMI-reference4

 

DMI για αυξημένη παραγωγικότητα στη Νότια Αφρική
Οι μύλοι διέλασης αλουμινίου της Νότιας Αφρικής αποφάσισαν να μειώσουν το πάχος των ελασμάτων αλουμινίου από 0.6 mm σε 0.3 mm. Για την επίτευξη αυτού του πάχους, χρειάστηκαν κινητήρες που θα αύξαναν την ταχύτητα του μύλου. Για την εφαρμογή αυτή επιλέχθηκε ο κινητήρας DMI λόγω της υψηλής ισχύος εξόδου και του μεγάλου φάσματος ταχυτήτων. Για την εφαρμογή αυτή, η ABB προμήθευσε το ελασματουργείο με δύο κινητήρες DMI 850 kW 400Z συνδεδεμένους σε σειρά.


Συλλογή φωτογραφιών

 

Loading documents
Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι