IEC Lågspänningsmotorer för livsmedelsindustrin

Oavsett om du processar kött eller producerar bakverk, brygger premiumöl eller rostar kaffebönor – oavsett vilket område du är verksam i eller hur stort ditt företag är. Vi har motorer som hjälper dig att uppnå bättre effektivitet och tillförlitlighet utan att kompromissa med livsmedelssäkerheten.

Elmotorer har en viktig roll för att hålla dina produkter i rörelse. Att välja rätt motorer från rätt leverantör är ett stort steg på vägen för att hjälpa dig möta de tuffa utmaningar du står inför i din verksamhet. Som livsmedelsproducent måste du upprätthålla hygien och livsmedelssäkerhet, och se till att processen går utan avbrott alla dagar dygnet runt, och samtidigt hålla verksamheten konkurrenskraftig och hållbar. 

Dela sidan

Den nya IEC rostfria Washdown-motorn

Snart tillgänglig

Konstruerad för kompromisslös livsmedelssäkerhet

  • Rostfri stålkonstruktion uppfyller hygieniska krav
  • Säker användning med H1 livsmedelsklassat fett
  • Maximal tvättbarhet med TENV-kylning

Pålitliga prestanda i extrema miljöer

  • IP69-skydd för extrema överspolningssituationer
  • Kapslade lindningar ger lång livslängd i extremt fuktiga miljöer
  • Låg yttertemperatur och lägre driftskostnader tack vare hög verkningsgrad

Uppfyller effektivitetskrav i hela världen

  • Effektivitetsklass IE3
  • Täckning enligt MEPS i hela världen
  • Olika spännings- och frekvensvarianter inklusive 50 Hz och 60 Hz med UL-certifiering

Aktuellt

Dust ignition proof motors

For grain handling

Referenscase

OctoFrost – Industriella frysar för snabb styckfrysning

OctoFrost tillverkar industriella frysar för snabb styckfrysning, IQF Alla som någon gång köpt en låda frysta hallon, tärnad mango eller räkor känner till konceptet. Om livsmedlet är lättseparerat och har behållit sin ursprungliga form, kan produkterna mycket väl nyligen frysts i en frys från det svenska företaget som utnyttjar OctoFrosts™ patenterade teknologi för bottenplattor och fluidisering.

– Om t.ex. en motor måste bytas ut, måste den vara lätttillgänglig oavsett var våra kunder finns, även om det är i Polen eller Indien. Det är därför vi har samarbetat med ABB sedan starten för 15 år sedan.

- Driftchef på OctoFrost

 

GSI Group – en världsledande tillverkare av jordbruksutrustning

GSI Group är en världsledande tillverkare av jordbruksutrustning för spannmålslagring, materialhantering, behandling och torkning, samt en leverantör av produktionsutrustning till svin- och fjäderfäindustrin. GSI ägs sedan 2011 av jordbruksutrustningstillverkaren AGCO, och har i åratal förlitat sig på Dodges® mekaniska kraftöverföringsprodukter i Nordamerika.

– På den kommersiella sidan såväl som på jordbrukssidan är det mycket viktigt att ha skräddarsydd utrustning, och genom att erbjuda både ett komplett sortiment av motorer och mekaniska produkter kan ABB absolut hjälpa oss att uppfylla dessa krav. Det gör att vi kan välja ut precis rätt storlek, stil, varvtal och effekt för att uppfylla kundens krav.

- Chefskonstruktör på GSI

 

Relaterade länkar

Loading documents
Select region / language

Populära länkar