АББ ще си партнира със Samsung Electronics, за да стимулира холистична технология за умни сгради

АББ ще си партнира със Samsung Electronics, за да стимулира холистична технология за умни сгради

  • Партньорството ще въведе иновации в цялостното управление на енергията за намаляване на въглеродните емисии и сметките за електричество в жилищни и търговски сгради
  • Сътрудничеството е в подкрепа на амбицията на АББ да предлага на жителите и собствениците на недвижими имоти отворени, общо съвместими технологични решения
  • Комплексно обслужване и поддръжка след продажбата ще бъде улеснение за строителните компании и предприемачите

АББ и Samsung Electronics ще си сътрудничат в глобално партньорство, за да осигурят съвместно разработени технологии за спестяване и управление на енергия и интелигентна връзка с Интернет на нещата (IoT) както на жилищни, така и на търговски сгради. Сградите генерират почти 40 процента от годишните глобални емисии на CO21, а партньорството между двете компании ще създаде платформа за изграждане на дългосрочни отношения за иновации в областта на интелигентните технологии и устройства и тяхното управление.

Сътрудничеството ще даде възможност на Samsung и АББ да разширят достъпа на клиентите си до технологиите за домашна автоматизация и по-добро управление на устройствата, като същевременно ще спомагат за изместването на електрическото натоварване. Умните домове използват свързани устройства и уреди, интегрирани чрез централизирана система, за да пестят пари, време и енергия. Свързвайки приложението Samsung SmartThings и Решенията за домашна автоматизация на АББ например, жителите ще могат да използват личните си устройства за наблюдение и управление на пълна гама бяла техника, както и сензори за газ и дим, системи за енергия, сигурност и комфорт, всичко това от едно приложение. Проактивното управление на уреди като съдомиялни и перални машини, да работят извън пиковите натоварвания, например, гарантира оптимизиране на мрежата и по-ниски разходи за енергия.

Майк Мустафа, президент на АББ „Умни сгради“, каза: „Представяме си бъдеще, в което нашите клиенти могат да се възползват от значителни икономии на въглерод и енергия чрез подобряване на достъпа до напълно интегрирана и холистична технология за интелигентни сгради. Партньорството с основен лидер в технологичните иновации като Samsung Electronics допълнително подкрепя визията на АББ и предлага свързване на цели сгради с отворени и общо съвместими решения, както и предоставяне на информация за общата консумация на енергия, включително елементи като зареждане на електромобили. Това не само свежда до минимум въглеродния отпечатък на сградата, но осигурява безпроблемно и ангажиращо потребителско изживяване."

Заедно с решенията за домашна автоматизация, двете компании възнамеряват да разширят сътрудничеството между продуктите за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), системата за управление на стаите с променлив поток на хладилния агент (VRF) на Samsung Electronics и системата на АББ за управление на ОВК за търговски сгради и многофамилни жилищни обекти.

Чану Парк, ръководител на IoT направлението в Samsung Electronics, каза: „Улеснението само двама доставчици да се обединят по този начин опростява проектите за интелигентни сгради както за строителните компании, така и за предприемачите. За модернизиране на съществуващи сгради или нови обекти с един източник на решения, те могат да бъдат сигурни, че продуктите ще се интегрират и ще работят безпроблемно заедно. Това също подобрява изживяването след продажбата, защото има само една платформа за цялата система.

За да научите повече за продуктите и решенията на АББ и Samsung, вижте ABB-free@home®, ABB i-bus® KNX и Samsung Electronics.

1https://architecture2030.org/why-the-building-sector/

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии. Компанията преосмисля света на телевизорите, смартфоните, преносимите устройства, таблетите, дигиталните уреди, мрежовите системи и памет, системи за широкомащабна интеграция и LED решения. За последните новини, моля, посетете Samsung Newsroom на адрес news.samsung.com.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) e водеща световна технологична компания, която подсилва трансформацията на обществото и индустрията, за да постигне едно по-продуктивно и устойчиво бъдеще. Свързвайки софтуер с портфолиото си от решения в областите на електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика, автоматизация и задвижвания, АББ надскача границите на технологиите, за да повиши производителността до нови нива. С доказана история на постижения от над 130 години, успехът на АББ е воден от 105 000 талантливи служители в над 100 държави. www.abb.com

Линкове

Свържете се с нас

Изтегляния

Споделете тази статия

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp