Η ABB παρουσιάζει τα cobots της επόμενης γενιάς και προσφέρει επιλογές αυτοματισμού σε νέους τομείς και χρήστες

Η ABB παρουσιάζει τα cobots της επόμενης γενιάς και προσφέρει επιλογές αυτοματισμού σε νέους τομείς και χρήστες

Η ABB ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των συνεργατικών ρομπότ YuMi® με τις οικογένειες GoFa™ και SWIFTI™. Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις δηλώνουν πως θα αυξήσουν τη χρήση ρομπότ την επόμενη δεκαετία, ενώ η πανδημία αναφέρεται ως καταλύτης για την επιτάχυνση των επενδύσεων στον αυτοματισμό.

Η ABB επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των συνεργατικών ρομπότ (cobots) με τις νέες οικογένειες cobots GoFa™ και SWIFTI™, προσφέροντας υψηλότερα ωφέλιμα φορτία και ταχύτητες, συμπληρώνοντας, μαζί με τα YuMi® και Single Arm YuMi® , τη σειρά των cobots της ABB. Αυτά τα ισχυρότερα, ταχύτερα και πιο ικανά cobots θα επιταχύνουν την επέκταση της εταιρείας σε τομείς υψηλής ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των ηλεκτρονικών ειδών, της υγειονομικής περίθαλψης, των καταναλωτικών αγαθών, της εφοδιαστικής αλυσίδας και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, ικανοποιώντας την αυξανόμενη ζήτηση για αυτοματοποίηση σε πολλές βιομηχανίες.

Τα GoFa™ και SWIFTI™ είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε οι πελάτες να μην χρειάζεται να βασίζονται σε ειδικούς για τον προγραμματισμό που γίνεται πλέον διαισθητικά από τους ίδιους. Αυτό θα προσφέρει επιπρόσθετες επιλογές σε βιομηχανίες που έχουν χαμηλά επίπεδα αυτοματισμού, με τους πελάτες να μπορούν να λειτουργούν το cobot τους μέσα σε λίγα λεπτά από την εγκατάσταση, αμέσως μετά την αποσυσκευασία του και χωρίς εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Ο Sami Atiya, Πρόεδρος του Τμήματος Robotics & Discrete Automation της ABB δήλωσε «Το νέο χαρτοφυλάκιο των cobots της ABB είναι το πιο πολύπλευρο στην αγορά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μετασχηματίσουν τους χώρους εργασίας τους και να επιτύχουν νέα επίπεδα επιχειρησιακής απόδοσης και ανάπτυξης». «Είναι εύκολα στη χρήση και τον προγραμματισμό, ενώ παράλληλα υποστηρίζονται από το παγκόσμιο δίκτυο on-line ειδικών υπηρεσιών μας, διασφαλίζοντας έτσι ότι επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και κλάδων εργασίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν ρομπότ για πρώτη φορά».

Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των cobots της ABB έχει σκοπό να βοηθήσει τους υπάρχοντες και τους νέους χρήστες ρομπότ να επιταχύνουν τον αυτοματισμό σε μια εποχή όπου κυριαρχούν τέσσερις σημαντικές τάσεις: η εξατομίκευση των επιθυμιών των καταναλωτών, η έλλειψη εργατικού δυναμικού, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η επιχειρηματική αβεβαιότητα, που μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις και εισάγουν τον αυτοματισμό σε νέους τομείς της οικονομίας. Η επέκταση αυτή ακολουθεί την εστίαση των επιχειρηματικών τομέων σε κλάδους υψηλής ανάπτυξης, μέσω της καινοτομίας χαρτοφυλακίου, συμβάλλοντας στην προώθηση της κερδοφόρας ανάπτυξης.

Ο Sami Atiya, Πρόεδρος του Τομέα Robotics & Discrete Automation της ABB, με την επόμενη γενιά των συνεργατικών ρομπότ της ΑΒΒ (Φωτό: Oliver Baer)
Ο Sami Atiya, Πρόεδρος του Τομέα Robotics & Discrete Automation της ABB, με την επόμενη γενιά των συνεργατικών ρομπότ της ΑΒΒ (Φωτό: Oliver Baer)

Ο Αυτοματισμός οδηγεί το μέλλον της παραγωγής

Σε μια παγκόσμια έρευνα1 από 1650 μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, το 84% δήλωσε ότι θα εισαγάγει ή θα αυξήσει τη χρήση της ρομποτικής και του αυτοματισμού την επόμενη δεκαετία, ενώ το 85% δήλωσε ότι η πανδημία συνέβαλε στην «αλλαγή του παιχνιδιού» για τις επιχειρήσεις και τους βιομηχανικούς τομείς δράσης τους, με την πανδημία του COVID-19 να έχει καταλυτική σημασία στην επιτάχυνση των επενδύσεων στον αυτοματισμό. Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις (43%) δήλωσαν ότι επιδιώκουν μέσω της ρομποτικής να βελτιώσουν την υγεία και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, το 51% είπαν ότι η ρομποτική θα μπορούσε να διευκολύνει την αναγκαία αποφυγή κοινωνικών επαφών λόγω της πανδημίας και περισσότερο από το ένα τρίτο (36%), σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν ρομποτική αυτοματοποίηση για να βελτιώσουν την ποιότητα εργασίας για τους υπαλλήλους τους. Το 78% των Προέδρων και των Διευθύνοντων Συμβούλων των εταιρειών, δήλωσε, ακόμα πιο άμεσα, ότι η πρόσληψη και η διατήρηση προσωπικού για επαναλαμβανόμενες και εργονομικά απαιτητικές εργασίες, είναι μια πρόκληση.

Τα Cobots έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν παρουσία εργαζομένων, χωρίς την ανάγκη μέτρων ασφάλειας, όπως περιφράξεις, ενώ είναι πολύ εύκολα στη χρήση και την εγκατάσταση. Το 2019, περισσότερα από 22.000 νέα συνεργατικά ρομπότ χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 19% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος2. Η ζήτηση για συνεργατικά ρομπότ εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει ένα σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) 17% μεταξύ 2020 και 20253, ενώ η αξία των πωλήσεων cobots παγκόσμια αναμένεται να αυξηθεί, από περίπου 0,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 20254. Η παγκόσμια αγορά για όλα τα βιομηχανικά ρομπότ προβλέπεται να αυξηθεί από περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε περίπου 58 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023 (σύνθετος ρυθμός ετήσιας ανάπτυξης CAGR 9%)5.

Τα GoFa™ και τα SWIFTI™ έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να υποστηρίξουν τους εργαζόμενους σε εργασίες, όπως ο χειρισμός υλικών, η τροφοδοσία και αποτροφοδοσία μηχανών, η συναρμολόγηση εξαρτημάτων, η συσκευασία προϊόντων καθώς και σε εφαρμογές που συναντώνται σε ιατρικά εργαστήρια, κέντρα logistics, αποθήκες, εργαστήρια και μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής.

  • Το νέο cobot χαρτοφυλάκιο της ABB είναι το πιο πολύπλευρο στην αγορά: SWIFTI™ cobot
  • Το νέο cobot χαρτοφυλάκιο της ABB είναι το πιο πολύπλευρο στην αγορά: GoFa™ cobot
  • Το νέο cobot χαρτοφυλάκιο της ABB είναι το πιο πολύπλευρο στην αγορά: YuMi® cobot

«Με την επέκταση της γκάμας μας, κάνουμε τα cobots ευκολότερα στη χρήση και περισσότερο αξιοποιήσιμα. Βοηθούμε, έτσι, την επιτάχυνση της υιοθέτησής τους σε επιχειρήσεις που ενδέχεται να μην είχαν εξετάσει τη χρήση τους προηγουμένως», δήλωσε ο Atiya. «Η εμπειρία μας δείχνει ότι λειτουργίες με υψηλότερη απόδοση αξιοποιούν τις δεξιότητες των ανθρώπων, μέσω των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών».

Οι χρήστες που είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση tablet ή smartphone θα μπορούν να προγραμματίζουν και να επαναπρογραμματίζουν τα νέα cobots με ευκολία, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία γρήγορης ρύθμισης της ABB. Επίσης, οι πελάτες θα επωφεληθούν από την παρουσία της ABB στην παγκόσμια βιομηχανία και την υπάρχουσα τεχνογνωσία εφαρμογών. Από το 1974, η ABB έχει προμηθεύσει περισσότερα από 500.000 ρομπότ, υποστηρίζοντας τις ρομποτικές εφαρμογές με ένα παγκόσμιο δίκτυο που αριθμεί περισσότερους από 1.000 συνεργάτες.

Οι νέες οικογένειες cobot GoFa™ και SWIFTI™ βασίζονται στην επιτυχία της οικογένειας YuMi® To YuMi® παρουσιάσθηκε το 2015, είναι το πρώτο πραγματικά συνεργατικό ρομπότ στον κόσμο και βοήθησε τις επιχειρήσεις να αυτοματοποιήσουν βασικές τους εργασίες, με ασφάλεια. Σήμερα, τα συνεργαστικά ρομπότ YuMi® της ΑΒΒ, συνεργάζονται αρμονικά με ανθρώπους, σε εργοστάσια και εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, εκτελώντας εργασίες όπως το βίδωμα και η συναρμολόγηση ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών εξαρτημάτων, αλλά και την κατασκευή βαλβίδων, USB sticks και τον έλεγχο δειγμάτων COVID-19 σε εργαστήρια.

Κάθε εγκατάσταση ABB cobot, περιλαμβάνει ένα πακέτο εκκίνησης που παρέχει την πλατφόρμα ABB Ability™ (condition monitoring & diagnostics), καθώς και δωρεάν τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης για τους πρώτους έξι μήνες, με πρόσβαση σε τεχνική βοήθεια από την ABB, η οποία προσφέρει υποστήριξη σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα Νέα συνεργατικά robot από την ABB .

1Ερευνα ABB Industry, Ιανουάριος 2021. Διεξήχθη από την 3Gem Global Market Research & Insights. Η έρευνα της ABB απευθυνόταν σε 1650 Προέδρους ή Διευθύνοντες Συμβούλους σε μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία και τη Σουηδία. Οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία, το λιανικό εμπόριο, η υγειονομική περίθαλψη, οι μελέτες και κατασκευές, η αυτοκινητοβιομηχανία, ο κλάδος τροφίμων και ποτών, οι δράσεις αναψυχής, και κλάδοι μεταφορών και logistics. Η έρευνα της 3Gem Research & Insights πραγματοποιήθηκε μεταξύ 26 Δεκεμβρίου 2020 και 19 Ιανουαρίου 2021.

2Πηγή: Interact Analysis The Collaborative Robot Market 3η Έκδοση (πατήστε εδώ)

3 και Πηγή: Interact Analysis The Collaborative Robot Market 3η Έκδοση (πατήστε εδώ) και εσωτερικές αναλύσεις της ABB

5Πηγή: Εσωτερικές αναλύσεις της ΑΒΒ

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex). Η ABB είναι μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, που πρωτοπορεί στον μετασχηματισμό της κοινωνίας και της βιομηχανίας, ώστε να επιτύχει ένα πιο παραγωγικό και βιώσιμο μέλλον. Συνδέοντας κατάλληλα λογισμικά με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών της στους τομείς του Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Διανομής & Εγκαταστάσεων, του Βιομηχανικού Αυτοματισμού καθώς και των Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, η ABB επεκτείνει τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσει την απόδοση σε νέα επίπεδα. Με μια ιστορία διακρίσεων και υπεροχής που μετρά πάνω από 130 χρόνια, η επιτυχία της ABB καθοδηγείται από 105.000 ταλαντούχους εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. www.abb.com

H ABB Robotics & Discrete Automation είναι πρωτοπόρος στη ρομποτική, στον αυτοματισμό μηχανών και στις ψηφιακές υπηρεσίες, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, από την αυτοκινητοβιομηχανία έως την βιομηχανία ηλεκτρονικών και την εφοδιαστική αλυσίδα. Ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές ρομποτικής και αυτοματισμού, έχουμε εγκαταστήσει περισσότερες από 500.000 ρομποτικές εφαρμογές σε όλον τον κόσμο. Βοηθάμε πελάτες μας όλων των μεγεθών να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την ευελιξία τους, να απλοποιήσουν τις διαδικασίες και να βελτιώσουν την ποιότητα της παραγωγής τους. Επίσης, υποστηρίζουμε τη μετάβασή τους προς το συνδεδεμένο και συνεργατικό εργοστάσιο του μέλλοντος. Η ABB Robotics & Discrete Automation απασχολεί περισσότερα από 10.000 άτομα σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες σε περισσότερες από 53 χώρες. www.abb.com/robotics

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαθέσιμα αρχεία

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp