WiAutoLink

Tudta, hogy…

... az ABB a legtávolabbi és legzordabb területeken is képes javítani a villamosenergia-hálózat megbízhatóságát?

A hatalmas kiterjedésű vidéki területeken és félreeső helyeken, egymástól sokszor igen távol élők áramellátásának biztosítására általában áramelosztó felsővezetékeket építenek ki. Laposabb területeken ezeket az elektromos távvezetékeket végeláthatatlan oszlopsorokon elhelyezett hosszú, egyebefüggő kábelek alkotják.

Az ABB WiAutoLink középfeszültségű elektronikus szakaszoló magasan az oszlopok tetején, különböző olyan elektromos berendezések között van elhelyezve, amelyek nélkülözhetetlenek az áramellátás folyamatosságának fenntartásához. Ilyenek például az izolátorok, esetleg egy-egy trafó.

Az elosztó hálózat felsővezetékein nagyobb valószínűséggel fordul elő a hálózati kapcsolat pillanatnyi megszakadása, azaz átmeneti áramkimaradás, mint a földbe helyezett vezetékeken. Valójában ezeknek a hibáknak a 80%-át állatok, a szeles időben egymáshoz érő vezetékek, illetve villámcsapások okozzák. Ezek a külső tényezők hátrányosan befolyásolják az elektromos hálózatok megbízhatóságát, zavarokat, áramszüneteket idéznek elő.

Az ABB nagyjából baseball ütő méretű WiAutoLink-je képes kiszakaszolni a meghibásodott vezetékszakaszt, szikramentesen leválasztva a meghibásodott részt. A szikramentes működés képessége azért olyan fontos, mert így megakadályozható, hogy a száraz területeken futótüzek jöjjenek létre. A vezeték nélkül működő szakaszoló berendezés visszajelzést küld az ügyfélnek az eseményről készült felvételek kíséretében.

Ezenkívül a WiAutoLink a hibaáramokat is észlelni tudja és képes megelőzni a tranziens bekapcsolási túláram miatt bekövetkező nemkívánt áramkimaradásokat, ezzel pedig folyamatos védelmet biztosít az alig járható területeken több száz kilométeren át húzódó áramelosztó vezetékek számára.

Fontos tényadatok:

Akár 80%-kal javítja a vezetékhálózat megbízhatóságát.

Száraz területeken megelőzi a futótüzek kialakulását.

Megakadályozza, hogy az átmeneti hibák áramkimaradást okozzanak.

Tudjon meg többet a WiAutoLink-ről:

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp