A BMW márkakereskedés a leggyorsabb elektromosjármű-töltőt telepíti az Egyesült Királyságban

A BMW márkakereskedés a leggyorsabb elektromosjármű-töltőt telepíti az Egyesült Királyságban

A lincolni márkakereskedés két ultragyors ABB Terra 360 elektromosjármű-töltőt telepített, amelyek három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságnak megfelelő szintre képesek feltölteni a gépkocsik akkumulátorát, így biztosítva, hogy az ügyfelek minél hamarabb útnak indulhassanak.

Mivel az Egyesült Királyság kormánya 2030-ig az elektromos járműveket (EV) kiszolgáló töltőállomások számának megtízszerezését tervezi, az egyik BMW márkakereskedés az elektromosjármű-forradalom élére állt. A Soper of Lincoln telepítette az Egyesült Királyság első Terra 360 töltőállomását, amely kevesebb mint 15 perc alatt képes teljesen feltölteni egy e-jármű akkumulátorát. Az új töltőkkel a Soper csapata kevesebb mint három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságra tudja feltölteni a járművek akkumulátorait.

Andrew Tullie, a Soper Lincoln BMW márkakereskedés vezetője így nyilatkozott az új töltőről: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Egyesült Királyságban elsőként a lincolni BMW-tulajdonosok élvezhetik ennek a legújabb töltési technológiának az előnyeit. Két Terra 360 töltőnk mindegyike négy nagyteljesítményű BMW i7 EV-t képes egy óra alatt teljesen feltölteni. Az új töltők segítségével megőrizhetjük piaci pozíciónkat, amelyet annak köszönhetően vívtunk ki, hogy márkakereskedésünk mindig a legújabb innovatív technológiákba fektetett be.”

A Soper of Lincoln egyik Terra 360 egysége a márkakereskedés külső bemutatóterében található, míg a másik a 15 állásos szervizműhelyben. A létesítmény a legmodernebb technológiával van felszerelve, beleértve Lincoln egyetlen teljesen automatizált műszaki vizsgaállomását. Az új töltők telepítése érdekében a márkakereskedés korszerűsítette a hálózati csatlakozást, az így rendelkezésre álló 560 amper áramerősség biztosítani tudja, hogy az egyes töltők maximális teljesítménnyel tudjanak üzemelni.

Most, hogy az új, ultragyors EV-töltők üzembe álltak, a márkakereskedés támogatni tudja napjaink elektromos BMW-it, valamint a még fejlesztés alatt álló modelleket is. Ez a jövőbiztos technológiai fejlesztés lehetővé teszi a Soper számára, hogy tovább erősítse a márka iránti hűséget a meglévő ügyfeleinél, és új ügyfeleket szerezzen a márka számára a jövő generációi körében is. Az ABB által a 2022-es Elektromos Járművek Világnapja alkalmából nemrégiben végzett felmérés szerint az Egyesült Királyságban a fiatalok a későbbiekben a globális átlagnál nagyobb valószínűséggel szeretnének elektromos járművet vásárolni.

Joe Ellwood, az ABB EV-töltési termékek marketingjével foglalkozó szakembere így nyilatkozott: “Fontos, hogy előre gondolkodjunk, valamint biztosítsuk a megfelelő infrastruktúra telepítését az autókereskedésekben és más bemutatóterekben. A lincolni Soper BMW márkakereskedés a 2022-es Elektromos Járművek Világnapja nyomán tesz lépéseket. Fontos, hogy ez a projekt egyben a Terra 360 ultragyors töltő más telepítéseinek mintapéldájaként is szolgál. Már dolgozunk olyan projekteken, amelyekben Terra 360 egységeket telepítünk az Egyesült Királyság más részein, így izgalmas látni, hogy az ügyfelek már az ország szívében is ezt az innovatív berendezést használják.”

A Terra 360 egységek két DC kimenettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kombinált töltőrendszerű (CCS) csatlakozó alkalmazásával egyszerre két jármű tölthető. A CCS a BMW EV-k standard töltési megoldásának számít.

Az ABB az Egyesült Királyságban a Terra 360 négykimenetes változatát is forgalmazni fogja majd, amely egyszerre akár négy jármű számára tud töltőáramot biztosítani. Ez maximalizálja a beruházás megtérülését a töltőállomások számára, mivel egy egység egyszerre akár négy jármű számára tud 90 kW-os töltési teljesítményt szolgáltatni.

Eközben a hosszú idejű parkoláshoz biztosított töltés, valamint a munkahelyi vagy otthoni töltés esetében érdemes tudni, hogy 2022 júniusában új jogszabály lépett hatályba. Az Építési Szabályzat S. része minimális követelményeket határoz meg a lakó- és a kereskedelmi célú építkezéseknél a töltők számával kapcsolatban, míg az elektromos járművek intelligens töltőpontjairól szóló rendelet (Electric Vehicle Smart Charge Point Regulations) mostantól kötelezővé teszi, hogy a közműszolgáltató a nem létfontosságú elektromos járművek töltését az energiaigény csúcsidőszakában szüneteltesse.

Az ABB Terra 360 ultragyors töltőjéről itt talál további információkat: ABB’s Terra 360 ultra-rapid charger.

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) egy vezető globális technológiai vállalat, amely ösztönzi a társadalom és az ipar átalakulását egy hatékonyabb és fenntarthatóbb jövő megvalósítása érdekében. Az energetika, robotika, automatizálás és hajtás portfólióinak különböző szoftverekkel való összekapcsolásával az ABB kiterjeszti a technológia határait, hogy ezzel a teljesítményt új szintre emelje. A kiválóságáról több, mint 130 éve jól ismert ABB sikerességét a világ több, mint 100 országában foglalkoztatott 105 000 munkatársa garantálja. www.abb.com

Magyarországi vállalata, az ABB Kft. 1991-ben alakult és azóta az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű, valamint energetikai szektorban.

ABB weboldal: http://new.abb.com/hu

Facebook oldal: https://www.facebook.com/ABBMagyarorszag

Instagram: https://www.instagram.com/abb_magyarorszag/

YouTube: https://www.youtube.com/ABBMagyarorszag

Linkek

Lépjen kapcsolatba velünk!

Letöltések

Cikk megosztása

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp