VanLien/ABB Noodverlichting nu ook  
toegevoegd aan circulaire keten Circolektra

VanLien/ABB Noodverlichting nu ook toegevoegd aan circulaire keten Circolektra

 Noodverlichting is ideaal voor hergebruik en draagt zo bij aan circulaire economie 

VanLien/ABB Noodverlichting zet per 15 januari 2024 een belangrijke stap richting de circulaire economie door als eerste noodverlichting terug te nemen uit de markt voor hergebruik. Dit gebeurt in samenwerking met Circolektra, het circulaire keten-initiatief waarvan ABB één van de aanjagers is.

Gerben Achterberg, Product Line Manager noodverlichting binnen ABB , reageert: “Sinds 2023 neemt ABB-label Busch-Jaeger al schakelmateriaal terug uit de markt voor hergebruik. Voor groepenkasten doet ABB hetzelfde. Dat we daar nu noodverlichting aan toevoegen, is een logische stap in de verdere verduurzaming van de organisatie om samen met de keten toe te werken naar een volledig circulaire economie.”

Noodverlichtingsarmaturen kunnen ingeleverd worden bij de inzamelpunten van Circolektra. Achterberg: “Wij streven de hoogste mate van circulariteit na en met dit initiatief nemen wij de eerste stap. Noodverlichting is heel geschikt voor recycling en hergebruik, omdat het modulair is opgebouwd. Zo kun je de componenten reeds eenvoudig vervangen, van een batterij tot soms zelfs een printplaatje.”

VanLien/ABB Noodverlichting geeft hiermee ook antwoord op de toenemende vraag naar duurzame producten. “Onze klanten moeten steeds vaker kunnen aantonen dat zij duurzame en bij voorkeur circulaire materialen verwerken, zeker als het gaat om opdrachtgevers als de overheid. Onze klanten zijn dan ook enthousiast over dit initiatief. Circulariteit vraagt om samenwerking binnen de hele keten.”

Met de inzameling en recycling van noodverlichting draagt VanLien/ABB Noodverlichting ook bij aan social return. De componenten worden namelijk gesorteerd op een speciaal geselecteerde werkplaats, door langdurig werklozen, migranten en ex-gedetineerden. Zo krijgen zij de kans om terug te keren op de reguliere arbeidsmarkt.”

Ook noodverlichting, schakelmateriaal en groepenkasten recyclen? Kijk op https://circolektra.nl/waar-inleveren/ voor inleverlocaties.   

Boilerplate
ABB’s Electrification Business Area is wereldwijd koploper in de ontwikkeling van elektrotechnische producten en oplossingen, en is met ruim 200 productielocaties actief in zo’n 100 landen. Onze meer dan 50.000 medewerkers zetten zich dagelijks in om de manier waarop mensen wonen, werken, leven en met elkaar in verbinding staan, te veranderen met veilige, slimme en duurzame energievoorzieningsoplossingen. Wij geven vorm aan toekomstige trends en onderscheiden ons met technologische en digitale innovatie. Daarnaast bieden wij onze klanten een uitstekende ervaring door operational excellence in de utiliteit, industrie, gebouwtechniek, infrastructuur en mobiliteit.  

Kijk voor meer informatie op www.abb.nl/lowvoltage

Neem voor meer informatie contact op met:

Media Relations Harro de Langen Marketing Manager Electrification Mobile: +31 6 11795942 Email: harro.de-langen@nl.abb.com 

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp