Compacte en flexibele Hafonorm Comfort groepenkasten

Compacte en flexibele Hafonorm Comfort groepenkasten

Nu met nieuwe range voor nog meer ruimte en veiligheid

Groepenkasten met aardlekautomaten vanuit één fabriek
Met de Hafonorm Comfort groepenkasten biedt ABB en praktische oplossing voor de woningbouw en kleine utiliteit. Eén die eenvoudig (op maat) samen te stellen is en veilig en snel af te monteren. Zeker met de toevoeging van de kasten met unieke, smalle DS301C-aardlekautomaten. Voor nog meer ruimte en veiligheid. En geleverd vanuit eigen ABB fabriek.

De bestaande groepenkasten met aardlekautomaten, de zogenoemde HC-range zijn uitgevoerd met ‘Comfomaten’ op ons unieke Busboard®-systeem. Naast de groepenkasten met steekbare aardlekautomaten is er nu ook een range met de smalle aardlekautomaat DS301C toegevoegd. Deze DIN-rail-aardlekautomaat is een combinatie van een installatieautomaat en aardlekschakelaar in één enkele module. De smalle behuizing is slechts 17,6 mm breed en geschikt voor zowel nieuwe installaties als renovatieprojecten. Hierdoor is een nog compactere groepenkast mogelijk. Eén die overigens wel net zo veilig is als de huidige HC-groepenkasten.

Veiligheid en duurzaamheid verzekerd
Alle Hafonorm Comfort groepenkasten, inclusief de nieuwe variant, hebben het DEKRA-keurmerk. Dit geeft aan dat de samenstellingen getest zijn en vervolgens als veilig beschouwd kunnen worden. Verder is de behuizing gemaakt van 100% gerecycled kunststof en wordt de groepenkast geleverd in een verpakking van 100% karton. Ook goed om te weten; de gehele HC-range is compatibel met de Hafonorm accessoires, waaronder de invoerstukken.

Meer comfort en tijdwinst
Beide series groepenkasten zijn bovendien voorzien van spanningsonafhankelijke aardlekautomaten. Met één component beveiligd tegen zowel kortsluiting als lekstromen en overbelasting. Bij toepassing van een aardlekautomaat is elke groep separaat beveiligd. Doet zich bijvoorbeeld kortsluiting voor? Dan schakelt alleen de aardlekautomaat van die betreffende groep uit. Wel zo comfortabel en scheelt bijvoorbeeld het opnieuw instellen van alle elektrische apparaten in huis.

Als een stroomkring bij de DS301C wordt uitgeschakeld, zijn bovendien de details van de uitschakeling te bekijken op de aardfout- en contactpositie-indicator. Dit helpt mee in het achterhalen van de oorzaak waardoor de aardlekautomaat is uitgeschakeld. Daarnaast biedt de nieuwe HC-range meer vrije ruimte voor uitbreiding met toekomstige apparaten. Dit voor bijvoorbeeld woningautomatisering. Zo biedt de toegevoegde serie niet alleen een veilige, maar ook toekomstbestendige oplossing.

Lees meer over de Hafonorm Comfort-groepenkasten

MEER INFORMATIE

Ontdek alles over de DC301C

ONTDEK MEER

Links

Neem contact met ons op

Downloads

Deel dit artikel

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp