Enkel oppgradering av elektriske anlegg med Ekip UP

Ekip UP tilfører flere avanserte funksjoner, selv i spenningsatt tavle.

Ekip UP gir funksjoner for overvåking, beskyttelse og strømstyring til lavspenningsanlegg
Ekip UP gir funksjoner for overvåking, beskyttelse og strømstyring til lavspenningsanlegg

Kostnadseffektiv utbedringstiltak for elektriske anlegg
Med Ekip UP kan man kostnadseffektivt digitalisere eksisterende anlegg og oppgradere anleggets egenskaper med nøyaktige måleinstrumenter, støtte for flere kommunikasjonsprotokoller, støtte for skytjeneste, datalogging, strømstyringsalgoritmer og andre avanserte funksjoner.

Ekip UP er en digital enhet som krever lite plass og er enkel å montere, selv i spenningsatt anlegg. Ekip UP gjør eldre effektbrytere og lastbrytere digitale, og kan brukes som master og bindeledd for en rekke lavspenningsprodukter. Eksempelvis gjøres integrasjon med effektbrytere ved at Ekip UP henter og gir signaler til den eksisterende effektbryteren. På den måten kan effektbryteren legges ut eller inn gjennom signaler fra Ekip UP til spoler på effektbryteren.

Smart og enkelt utbedringstiltak for digitalisering av tavle
Smart og enkelt utbedringstiltak for digitalisering av tavle

Funksjonalitet
Ekip UP leveres i fem utgaver. Ekip UP Monitor er den enkleste utgaven og er utstyrt med måleinstrument for strøm, spenning, effekt og energi. Ekip UP Protect har de samme funksjonene som Ekip UP Monitor, men har i tillegg beskyttelsesfunksjoner basert på strøm, spenning, frekvens og effekt. Ekip UP Protect+ har samme funksjonalitet som Ekip UP Protect, men er i tillegg utstyrt med generatorbeskyttelse, adaptiv beskyttelse, ROCOF, retningsbestemt overstrømsbeskyttelse og andre avanserte beskyttelsesfunksjoner. Ekip UP Control har samme funksjoner som Ekip UP Monitor, men har i tillegg strømstyringsalogoritme for lastprioritering. Ekip UP Control+ er den mest avanserte utgaven og inneholder alle de tidligere nevnte funksjonene samt ATS (automatisk lastvending), effektkontroller, grensesnittbeskyttelse og synkronisert innkobling av kilder. Med en slik komplett sammensetningen av funksjoner og egenskaper er Ekip UP Control+ perfekt for håndtering av mikrogridanlegg utstyrt med eksempelvis generator, solcellepanel, batteri og laster av ulike prioriteringer.

Ekip UP leveres i fem utgaver
Ekip UP leveres i fem utgaver

Kommunikasjon og tilbehør
Ekip UP har modulbasert løsning for kommunikasjon, signalkontakter og annet tilbehør. Kommunikasjonsmoduler som benyttes for Ekip UP er de samme som benyttes for ABB’s effektbrytere Emax 2 og Tmax XT.

Ekip UP har plass til fem kommunikasjonsmoduler
Ekip UP har plass til fem kommunikasjonsmoduler

Ekip UP kan samle data for et stort utvalg enheter og videresende dette til andre enheter i nettverket eller til et toppsystem. Den støtter flere kommunikasjonsprotokoller og kan fint kommunisere med utsyr fra andre leverandører. Er det behov for fjernavlesning av dataene, løses dette enkelt ved bruk av ABB sin skytjeneste ABB Ability™ Electrical Distribution Control System (EDCS), en skytjeneste som for øvrig er gratis i et år ved bestilling innen 2020. Her kan brukere logge inn i sin tilgjengelige nettleser og trygt overvåke anleggets tilstand og ytelse, hvor som helst og når som helst. Kommunikasjon mellom Ekip UP og skytjenesten ABB Ability™ EDCS opprettes enkelt via eksisterende nettverksinfrastruktur eller mobilnettverk (4G). For eksisterende infrastruktur benyttes kommunikasjonsmodulen Ekip Com Hub og nettverkskabel, mens for mobilnettverk brukes ABB’s gateway E-Hub 2.0 og SIM-kort fra teleoperatør.

Cybersikkerhet tas på alvor og er ivaretatt gjennom avanserte løsninger utarbeidet i samarbeid med Microsoft. Dette innbefatter kontinuerlig oppdatering av gatwayene samt barrierer i skytjenesten for å sikre at data kun kan leses av brukere med godkjent tilgang. Ønskes flere detaljer om ABB Ability™ EDCS, Ekip Com Hub og E-Hub 2.0 kan nyhetsbrevet Få full oversikt over anleggets data, når som helst og hvor som helst med ABB Ability™ anbefales.

Ekip UP støtter et stort utvalg av ABB sine enheter
Ekip UP støtter et stort utvalg av ABB sine enheter

Oppsett og montasje
Ekip UP settes enkelt opp ved hjelp av ABB sin gratis programvare Ekip Connect 3, og kan monteres på DIN-skinne eller i tavledør. Ekip UP har ulike tilbehør for innhenting av data og fleksibel delbar strømtransformator er en av disse. Denne kan festes direkte rundt strømskinnene uten at annet utstyr må demonteres eller at tavlen må gjøres spenningsløs. Dette gir en sømløs oppgradering, selv i anlegg under full drift.

Fleksible delbare Rogowski strømtransformatorer
Fleksible delbare Rogowski strømtransformatorer

Bidrar til bærekraft
Ekip UP er en god begynnelse på implementering av energiledelse i en bedrift (ABB Ability™ Energy Manager ISO 50001) og et godt tiltak for å effektivisere energiforbruket, redusere kostnader og gjøre vedlikeholdet forutsigbart. Kombinerer man Ekip UP med ABB Ability™ EDCS vil informasjonen ute i anlegget kunne leses på smarttelefon, nettbrett eller datamaskin, hvor som helst og når som helst. ABB Ability™ EDCS er skalerbar og man kan enkelt justere funksjonaliteten og kapasiteten etter behov. Skytjenesten får man på ABB Ability Marketplace™ under «EDCS - Standard access» og «EDCS - Predictive access». Ekip UP støtter også neste generasjon av ABB Ability™ EDCS med navn ABB Ability™ Energy and Asset Manager. Dette er en evolusjon av ABB Ability™ EDCS og vil etterhvert bli den nye skytjenesten fra ABB. Hvis du allerede har ABB Ability™ EDCS løses dette med noen enkle klikk i nettleseren. Overgangen krever ingen ny maskinvare og plattformen vil sømløst byttes til et mye bedre brukergrensnitt med flere valg og funksjoner.

Skytjenestene fra ABB Ability™ er tilgjengelig i din nettleser
Skytjenestene fra ABB Ability™ er tilgjengelig i din nettleser

Fakta om Ekip UP
Driftsspenning: opp til 1150V
Merkestrøm: 100A ... 6300A
Driftstemperatur: Min -25°C , Maks +70°C

Målenøyaktighet:
Strøm, Klasse 0,5
Spenning, Klasse 0,5
Effekt, Klasse 1
Harmonisk analyse opp til 50ende
Nettkvalitet: IEC 61000-4-30

Støtter flere kommunikasjonsprotokoller og skytjeneste:
Modbus RTU
Modbus TCP/IP
Profibus-DP
Profinet
EtherNet/IP™
Devicenet™
IEC61850
Open ADR
Ekip Link
Skytjeneste ABB Ability™ EDCS

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp