Gjør drift og vedlikehold forutsigbart med ABB Ability™ Asset Manager

Asset Manager hjelper deg til å utføre drift- og vedlikeholdsarbeid ofte nok til å ivareta sikkerhet, produksjon og oppetid, og samtidig holde kostnadene bærekraftig for bedriften.

Få full oversikt over det elektriske anlegget, hvor som helst og når som helst.
Få full oversikt over det elektriske anlegget, hvor som helst og når som helst.
center

ABB Ability™ Asset Manager er en toppmorderne skytjeneste for å optimalisere drift og vedlikehold. Hvis du ønsker en demonstrasjon kontakt meg gjerne, se kontaktinformasjon nederst. Skytjenesten er et verktøy som hjelper deg til å utføre drift- og vedlikeholdsarbeid ofte nok til å ivareta sikkerhet, produksjon og oppetid, og samtidig holde kostnadene bærekraftig for bedriften. Via din tilgjengelige nettleser kan du og annet nøkkelpersonell få full oversikt over det elektriske anlegget, hvor som helst og når som helst.

Prediktivt vedlikehold for luftbryterne Emax 2
Prediktivt vedlikehold for luftbryterne Emax 2
center

Asset Manager henter ut sanntidsdata fra utstyr i lavspennings- og mellomspenningsanlegg og sørger for at riktig informasjon kommer til riktig person til riktig tid. Skytjenesten skaper forutsigbarhet slik at du kan være i forkant ved bestilling av service, reservedeler og planlegging av nedstenging. For luftbrytere av typen Emax 2, som ofte har en svært kritisk funksjon i anlegget, tilbyr vi i tillegg helsetilstandsovervåking for prediktivt vedlikehold. Basert på avanserte algoritmer og målinger beregnes neste anbefalte servicedato. Det er mye som kan påvirke utstyret i anlegget og miljøet rundt bryteren er absolutt en viktig faktor å ta hensyn til. Bare ta en titt på bildet under.

Sammenligning av to luftbrytere i forskjellige miljøer
Sammenligning av to luftbrytere i forskjellige miljøer
center

ABB har en bred produktportefølje som utfører sanntidsmålinger og kan, over Modbus TCP og Modbus RTU, kontinuerlig dele data med skytjenesten. Du vil dermed få et øyeblikksbilde av anleggets helsetilstand, og etter hvert ha en viktig kilde til detaljert historikk for videre planlegging. Brukergrensesnittet til skytjenesten er designet slik at du enkelt får visualisert de dataene du ønsker. Ved å sette opp ditt eget dashbord kan du og andre brukere selv bestemme hvilke data som skal fremheves. Dashbordet settes sammen av moduler, også kalt widgets, slik at du kan skreddersy visningsbildet til å gi riktig informasjon som passer for deg og dine arbeidsoppgaver. Via dashbordet kan du raskt utføre nødvendige tolkninger og analyser for videre arbeid. Skytjenesten har flere titalls moduler du kan velge mellom og noen av disse er spesielt designet for overvåking av helsetilstanden til utstyret ute i anlegget. Bildet under viser et utdrag av disse modulene.

Eksempel på dashbord for drift og vedlikehold
Eksempel på dashbord for drift og vedlikehold
center

Vi i ABB har utviklet Asset Manager for å gi deg full oversikt over ditt lavspennings- og mellomspenningsanlegg slik at du kan optimalisere drift og vedlikehold, og holde bedriften konkurransedyktig i et krevende marked. Skytjenesten vil skape forutsigbarhet, informere riktig personell til riktig tid og gjøre det lettere å forvalte tilgjengelige ressurser på en fornuftig måte.

Det er lett å komme i gang, den eneste maskinvaren du trenger er en gateway til skytjenesten som kan settes opp på få minutter. Her har man to alternativer, enten integrerbar kommunikasjonsmodul for kompaktbrytere og luftbrytere eller ekstern gateway som i tillegg støtter andre ABB produkter.

Integrerbare kommunikasjonsmoduler
- 1SDA105160R1 - EKIP COM HUB XT2-XT4 INT
- 1SDA105161R1 - EKIP COM HUB XT5 INT
- 1SDA105164R1 - EKIP COM HUB TMAX XT
- 1SDA082894R1 - EKIP COM HUB E1.2..E6.2

Ekstern gateway for deling av data over lokalt nettverk
- 1SDA115508R1 - ABB Ability™ Edge Industrial Gateway

Eksterne gatewayer for deling av data over mobilnettet
- 1SDA114032R1 - E-HUB 2.0 - 3G EU
- 1SDA115509R1 - ABB Ability™ Edge Industrial Gateway 3G EU*
* Vil erstatte E-HUB 2.0 - 3G EU

For selve Asset Manager påfølger en liten årlig kostnad i form av abonnement. Skytjenesten er svært fleksibel og kan tilpasses etter størrelse på anlegg og behov for overvåking. Dette gir deg full fleksibilitet for innsamling av viktige sanntidsdata som potensielt kan gi store besparelser på tvers av bedriften.

- 100% på uplanlagt arbeid
- 40% på vedlikeholdsarbeid
- 30% på driftskostnader

Lyst til å prøve?

Bestill og test ut Asset ManagerABB Ability MarketplaceTM. Ønsker du i tillegg energioppfølgingssystem for anlegget, velg Energy and Asset Manager Bundle som er en kombinasjon av både ABB Ability™ Energy Manager og ABB Ability™ Asset Manager.

Har du spørsmål, ønsker å diskutere løsninger eller få en demonstrasjon, ikke nøl med å ta kontakt.

Lykke til med en bærekraftig utvikling.

ABB Ability™ Energy and Asset Manager finner du på ABB Ability Marketplace™
ABB Ability™ Energy and Asset Manager finner du på ABB Ability Marketplace™
center

Lenker

Kontakt oss

Nedlastninger

Del denne artikkelen

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp