ABB și Amazon Web Services conduc flotele auto către un viitor complet electric

ABB și Amazon Web Services conduc flotele auto către un viitor complet electric

ABB și AWS, o companie Amazon.com, Inc. și-au anunțat colaborarea pentru dezvoltarea unei soluții digitale bazată pe cloud, pentru gestionarea în timp real a flotelor de vehicule electrice (VE). Soluția va optimiza utilizarea eficientă a VE și va conduce spre flote electrice, ajutând astfel operatorii din întreaga lume să mențină 100% continuitatea afacerii, făcînd tranzitul către flote electrice.

Colaborarea va combina experiența extinsă în eMobility, în domeniul managementului energiei, în tehnologia de încărcare și în soluțiile pentru mobilitate electrică a liderului ABB cu portofoliul inegalabil de tehnologii cloud și expertiză software al AWS.

Noua platformă, care urmează a fi lansată în a doua jumătate a anului 2021, va oferi utilizatorului o experiență personalizată într-o platformă unica. Gestionarea flotei de VE va deveni astfel mai eficientă și va conduce fiabilitatea la cote maxime pornind de la punctul de încărcare a VE si până la tabloul de bord al datelor flotei.

Frank Muehlon, președintele Diviziei eMobility a ABB, comentează: „ABB și AWS împărtășesc o viziune similară cu privire la potențialul eMobility de a transforma societatea. Expertiza noastră combinată susține obiectivul comun al unei gestionari mai simple și mai accesibile a flotei de VE. Această nouă soluție va revoluționa lumea mobilității electrice, integrând hardware-ul și software-ul VE într-un singur ecosistem care să ofere o experiență perfectă de utilizare. Suntem încrezători că, lucrând împreună, putem impulsiona folosirea flotelor de vehicule electrice, oferindu-le operatorilor încrederea de a face trecerea la această soluție.”

În prezent, 23% din emisiile globale de gaze cu efect de seră legate de energie sunt cauzate de sectorul transporturilor. Electrificarea traficului poate reduce substanțial nivelul de CO2, iar flotele mari cu aproape 400.000 de autoutilitare și camioane electrice la nivel global pot juca un rol crucial. Cu toate acestea, multe flote se confruntă cu provocări similare atunci când vine vorba despre informații în timp real privind starea vehiculului și nivelul său de încărcare, întreținerea VE și gestionarea accesului la infrastructura de încărcare.

Astăzi, majoritatea operatorilor de flote optează pentru software de management operat de terți care oferă o funcționalitate și capacitate limitate de personalizare pe baza gamei de modele EV și a mărimii infrastructurii de încărcare. Viteza cu care tehnologia de încărcare continuă să se dezvolte este în creștere, iar adaptările necesare pot fi costisitoare și implică o mulțime de resurse. Astfel, operatorii flotelor auto caută soluții software avansate scalabile, sigure și personalizate, combinate cu ușurința în gestionarea stațiilor de încărcare, care să le permită conectarea și pornirea.

Pentru a stimula progresul în ceea ce privește flotele de VE, ABB a creat o întreprindere pureplay la Berlin, care va dezvolta tehnologii personalizate, scalabile și rentabile pentru operatorii de flote, care pot fi utilizate de către toate OEM-urile în domeniu. Lucrând cu AWS, această nouă abordare va proiecta soluția interoperabilă de gestionare a flotei pentru a funcționa cu toate tipurile de vehicule și infrastructura de încărcare. Utilizând învățarea automată și analiza, acesta va include un set convingător de caracteristici, printre care se numără planificarea încărcării și monitorizarea în timp real, cu informații și acțiuni privind starea și întreținerea vehiculelor, împreună cu optimizarea rutelor VE bazate pe ora din zi, starea vremii și rutinele de utilizare.

„Pe măsură ce industriile avansează spre electrificarea parcurilor de vehicule, clienții au nevoie de servicii fiabile și intuitive care să îi ajute să se adapteze noului model de operare și să optimizeze modul în care își utilizează flotele. Această colaborare între AWS și ABB va combina expertiza aprofundată a companiilor noastre în auto, logistică și de electrificare cu conectarea la cloud pentru a oferi o soluție inteligentă de management al flotei electrice si diagnoza stațiilor de încărcare ”, a declarat Jon Allen, Director, Servicii profesionale, Automotive la AWS. „Împreună, ABB și AWS vor aduce informațiile, agilitate și avantajele pe care cloud-ul le oferă industriei vehiculelor electrice și care ne vor ajuta clienții să facă tranzitul cu succes către un viitor cu emisii mai reduse.”

Pentru mai multe informații despre soluțiile eMobility ABB, faceți clic aici sau pentru a citi mai multe despre Amazon Web Services, faceți clic aici.

1 Making electric transport the new normal by 2030 | The Climate Group

2 Electric Vehicle Outlook 2020, BloombergNEF

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com


Pentru mai multe informații vă rugăm să contactați:

Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com

Investor Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: investor.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland

AWS Media Relations
Email: Aws-pr@amazon.com

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp