ABB NeoGear™ cel mai sigur și sustenabil tablou de distribuție și automatizări digital de pe piață

  • ABB își extinde portofoliul de tablouri de distribuție și automatizări de joasă tensiune IEC
  • Odată cu lansarea noilor sale versiuni cu 4 poli NeoGear și a viitoarelor versiuni de 690 V.
  • Combinând siguranța de „nivel următor” cu capabilitățile digitale durabile Industry 4.0

ABB și-a extins portofoliul de tablouri de distribuție și automatizări NeoGear pentru a oferi îmbunătățiri impresionante în ceea ce privește siguranța, performanța optimizată și conectivitatea digitală, inclusiv monitorizarea stării în timp real și mentenanța predictivă.

Pe baza succesului înregistrat de tehnologia sa dovedită NeoGear, ABB a dezvoltat în continuare cel mai sigur tablou de distribuție și automatizări de joasă tensiune de pe piață pentru operatori și ingineri de întreținere. Designul său revoluționar elimină expunerea periculoasă la elementele aflate sub tensiune, folosește cu 92% mai puține elemente de bară de distribuție decât tablourile de distribuție tradiționale și cu 90% mai puține îmbinări electrice, îmbunătățind astfel disponibilitatea aparatelor de distribuție.

Zona protejată împotriva arcului electric menține personalul de întreținere în siguranță atunci când efectuează lucrări și reparații de rutină, reducând în același timp riscul formării arcului electric cauzat de defecțiuni mecanice, acesta reprezentând unul dintre cele mai grave riscuri de siguranță cu care se confruntă operatorii de tablouri.

Disponibil acum la nivel global, tabloul de distribuție și automatizări NeoGear oferă o amprentă fizică redusă cu până la 25% comparativ cu tehnologiile de distribuție echivalente. În cadrul acestei amprente compacte, acesta atinge, de asemenea, o eficiență energetică de până la 20%, datorită disipării reduse a căldurii.

Versiunea cu 4 poli recent introdusă, precum și viitoarea versiune 690V, fac din NeoGear o soluție deosebit de atractivă pentru numeroase segmente de piață și industrii, inclusiv utilități, industria produselor alimentare și băuturi precum și segmentul de infrastructură. NeoGear este, de asemenea, ideal pentru centrele de date, infrastructură și industriile ușoare în care cele mai înalte standarde de siguranță și fiabilitate sunt esențiale și acolo unde amprenta fizică redusă și reducerea greutății aparatului de comutare reprezintă beneficii cheie.

Pe lângă siguranță crescută, sustenabilitate de top și performanțe de neegalat, soluția îmbunătățită se bazează pe platforma NeoGear a ABB dotată cu cele mai recente capabilități de conectivitate pentru analiza și comunicarea datelor, devenind astfel soluția ideală de tablou de distribuție și automatizări de joasă tensiune pentru clienții și segmentele care au ca obiectiv atingerea standardelor din cadrul Industry 4.0. Noile capabilități digitale asigură costuri operaționale mai mici cu până la 30 la sută datorită unei monitorizări mai eficiente a stării echipamentelor - ceea ce face ca acesta să înregistreze un progres notabil în ceea ce privește tablourile de distribuție și automatizări de joasă tensiune.

Ronald van Leeuwen, Global Product Manager NeoGear, din cadrul business-ului ABB Electrification explică: „Industriile pe care le deservim evoluează continuu, în conformitate cu factorii cheie ai pieței, cum ar fi digitalizarea, siguranța și reducerea impactului asupra mediului. Pentru a putea satisface în continuare nevoile clienților noștri, gamele noastre de produse trebuie să evolueze și ele ”.

„Angajamentul nostru față de evoluția produselor este prezentat prin intermediul progreselor realizate în ceea ce privește aparatele noastre de distribuție de joasă tensiune NeoGear. Siguranța operațională îmbunătățită, durabilitatea și funcționalitatea inteligentă integrată îl fac compatibil cu orice strategie de digitalizare. ”

Capabilitățile digitale extinse ale NeoGear includ monitorizarea stării în timp real și mentenanță predictivă, asistență de la distanță, diagnoza defecțiunilor și soluțiilor și analiza datelor pentru Industry 4.0. Mai mult decât atât, monitorizarea stării cu ajutorul ABB AbilityTM pentru sisteme electrice (CMES) este, de asemenea, inclusă, venind astfel în sprijinul clienților noștri pentru a atinge eficiențe operaționale suplimentare de până la 30%, valorificând în acest mod o flexibilitate fără precedent în operațiunile lor.

Divesh Ramasur, Senior Electrical Engineer la Sasol Mining Africa de Sud a spus: „Prioritatea noastră principală este asigurarea siguranței personalului nostru. De aceea, a fost atât de important să găsim o soluție care să ofere standarde ridicate de siguranță. Primul nostru centru NeoGear Motor Control este instalat într-o zonă îndepărtată a exploatării noastre miniere, într-un mediu prăfuit și dur. Datorită tehnologiei barelor de distribuție NeoGear, care este complet clasificată IEC ca zonă protejată împotriva producerii arcului electric, am făcut un pas important în reducerea posibilității de deteriorare a instalației cauzate de arcurile interne. Cazurile producerii unui arc electric pun în pericol atât oamenii noștri, cât și procesele. ”

ABB se mândrește cu crearea de platforme scalabile, modulare și flexibile, care sunt accesibile organizațiilor care investesc în transformarea lor digitală. Aceasta include tehnologia retractabilă sau plug-in, în funcție de cerințele clientului și de componentele și dispozitivele care pot fi schimbate sau actualizate cu ușurință, iar noile funcții pot fi adăugate la o instalație existentă cu un minim efort.

Pentru mai multe informații despre NeoGear, vizitați site-ul web ABB https://new.abb.com/low-voltage/launches/neogear.

Experții ABB vor prezenta tehnologia și vor împărtăși mai multe informații pe această temă, inclusiv noul sistem de bare de distribuție, în cadrul unui eveniment online, pe data de 20 octombrie. Vă rugăm să faceți clic aici pentru a vă înregistra sau pentru mai multe informații.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globală de tehnologie de vârf care stimulează transformarea societății și a industriei în scopul realizării unui viitor mai productiv și mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul său de electrificare, robotică, automatizare și acționări, ABB împinge limitele tehnologiei, conducând performanța spre niveluri superioare. Având o istorie de excelență de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajați talentați din peste 100 de țări. www.abb.com.

Business-ul Electrificare al ABB este lider global în produse și soluții electrice, operând în peste 100 de țări, cu peste 200 de unități de producție. Cei peste 50.000 de angajați ai noștri sunt dedicați transformării modului în care oamenii trăiesc, se conectează și lucrează, oferind soluții de electrificare sigure, inteligente și durabile. Modelăm viitoarele tendințe în domeniul electrificării, inovația tehnologică și digitală a ABB făcând diferența și oferind în același timp o experiență remarcabilă prin excelență operațională pentru clienții noștri din utilități, industrie, clădiri, infrastructură și mobilitate. Pentru mai multe informații vizitați https://go.abb/electrification

Link-uri

Contactați-ne

Descărcări

Distribuie acest articol

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp