Smidig och driftsäker laddbox avgörande för elektrikern

Smidig och driftsäker laddbox avgörande för elektrikern

En laddbox måste vara smidig att installera och ska alltid fungera. Att åka tillbaka till missnöjda kunder är inte ett alternativ och därför har Mats Fahlström på Västerås Elspecialister valt att bara installera ABB E-mobilitys laddbox Terra AC hos sina kunder.

Efter att ha arbetat som elektriker i många år kom så helt plötsligt en ny arbetsuppgift – att installera laddboxar. Så var det för Mats Fahlström på Västerås elspecialister och han är inte ensam. Att de allra flesta elektriker numera sätter upp laddboxar hos privatpersoner och företag regelbundet är mer regel än undantag. Så hur är det egentligen att jobba med laddboxar? Vad är viktigast för elektrikern och vad är viktigast för slutkunden?

”En laddbox är något som bara ska fungera. Varje dag. Den ska vara säker, enkel, smidig – både att installera och använda. När jag åker därifrån ska jag veta att det är en kvalitetsprodukt som gör det som jag lovat att den ska göra”, säger Mats Fahlström.

  • Mats Fahlström på Västerås elspecialister installerar gärna laddboxar, men helst ABB:s Terra AC.
  • Lastbalanseringen blir enkel med en manual som Mats fått av tekniksupport på ABB och som finns att ladda ner på hemsidan.
  • "Laddboxen ska vara säker, enkel, smidig – både att installera och använda", säger Mats.
  • Installerat och klart utanför en villa i Västerås.

Med tre års erfarenhet av installationer av laddboxar har han hunnit testa på en hel del märken och fabrikat. Vissa som tagit upp till fem struliga dagar att installera och andra som sitter på första försöket. Att installationen är enkel, går snabbt och att det är en produkt som inte strular är det som avgör vilken laddbox Mats helst sätter upp.

”Jag installerar bara ABB:s Terra AC hos mina kunder nu. Den är bäst på marknaden och fungerar så otroligt bra så varför ska jag byta? Den är extremt enkel och intuitiv att installera, det går inte att göra fel. Sedan känns det tryggt att ABB funnits i 140 år och kommer finnas kvar även imorgon för att ge mig support om det behövs”, säger han.

Lokal tekniksupport på svenska uppskattas 

Laddboxen hämtar Mats hos sin lokala elgrossist, för tillfället oftast hos Ahlsell, där den alltid finns på hyllan. Det, och vilken support laddboxföretaget kan erbjuda om det uppstår problem vid installationen är väldigt viktigt.

”En av de bästa sakerna med ABB är deras tekniksupport som är helt fantastisk. Proffsiga och hjälpsamma medarbetare som alltid finns ett telefonsamtal bort om jag undrar något. En gång fick jag ett måndagsexemplar och dagen efter stod en kartong med en ny laddbox hos min kund. Den hjälpen är ovärderlig”, säger Mats och visar upp en manual som han fått av tekniksupporten för att installera lastbalansering hos kunderna.

En nyhet som Mats uppskattar är möjligheten att personifiera sin laddbox från ABB E-mobility. Via en webbsida kan kunden själv ladda upp valfri bild som skickas hem och fästs på laddboxen. Matcha husväggen, tryck upp företagets logga eller skriv ut hur laddning på en publik box fungerar. Bara fantasin sätter gränser!

”Jag ska beställa Skellefteå AIK:s logga till min brors laddbox. Den kommer att matcha det svarta huset perfekt och bli en mycket uppskattad present”, avslutar Mats innan han kör iväg för att installera ännu en laddbox.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp