Driven elektriker väljer laddbox efter kvalitet

Driven elektriker väljer laddbox efter kvalitet

”Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid” är Wille Williams motto. Med passion, bred kunskap och härlig östgötsk energi driver han enmansfirman Willefix. När det ska installeras laddboxar hos kunderna faller valet ofta på ABB E-mobilitys Terra AC.

Oavsett om man träffar Wille Williams ute på jobb eller följer honom på Instagram under företagsnamnet Willefix_ab märker man genast att det finns ett driv och mycket kunskap kring det han gör. Redan som 13-åring hängde Wille med svågern, som har egen elfirma, ut på jobb. Där och då väcktes intresset för el och efter att ha gått el- och energiprogrammet på gymnasiet och sedan jobbat ett tag tog han en avkrok och utbildade sig till brandman.

”Jag ville testa på något nytt så det blev fyra år som brandman, sedan tog drivet och lusten att jobba med el över och jag startade min firma Willefix under 2018”, säger Wille.

Willefix gör massor med olika typer av jobb; allt ifrån elarbete på större industrier till installationer hos privatpersoner. Att installera laddboxar är så klart en av arbetsuppgifterna. Efter två års erfarenhet av laddboxar har Wille hunnit testa på flera varumärken. Den första laddboxen som han installerade var en Terra AC från ABB E-mobility, efter att ha gått på rekommendation från kollegor i branschen. Sedan har det blivit fler av det märket.

”Jag är rätt bestämd med vilka märken på laddboxar jag vill jobba med eftersom jag vill veta att det är bra kvalitet på produkten. Det ska vara användarvänligt för min kund och enkelt för mig att installera”, säger han.

  • ”De flesta som följer mig på Instagram är installatörer. Dagligen får jag spännande frågor, ofta baserat på de inlägg jag gör”, säger Wille Williams, även känd som Willefix.
  • Att installera laddboxar har Wille gjort i två år nu.
  • Terra AC MID kommer med en smart display där det går att följa laddning och status i realtid direkt på laddboxen.
  • Wille installerar gärna Terra AC från ABB E-mobility.
  • En smidig och driftsäker laddbox är avgörande för elektriker.

Bra tekniksupport det som skiljer märkena åt

Installationen tycker Wille inte skiljer sig så mycket åt mellan de olika märkena men det som kan vara olika, och dessutom lite knepigt, är programmeringen. Om den går smidigt spar han tid och därmed spar kunden pengar. Att det dessutom finns en bra tekniksupport, helst på svenska, är avgörande för Wille.

”Jag har valt bort vissa varumärken av just den anledningen. Att komma till ett telefonnummer utomlands där ingen svarar när man står ute hos kund i -10 grader och något strular är inte ett alternativ”, säger Wille.

ABB E-mobilitys tekniksupport i Nyköping finns tillgängliga både på e-post och telefon mellan 08.00 – 16.00. Av vanliga frågor från kunder har de skapat en guide för installatörer som bland annat visar steg för steg hur elmätaren ska ställas in vid dynamisk lastbalansering.

”Den här har jag inte sett tidigare. Den är ju superenkel att följa!”, utbrister Wille när han stegar sig igenom manualen samtidigt som han ställer in lastbalanseringen.

Dynamisk lastbalansering förespråkar Wille till alla sina kunder.
Dynamisk lastbalansering förespråkar Wille till alla sina kunder.
center

Möjligt att göra laddboxen unik med egen design

Så sitter laddboxen är på plats hemma hos kunden Tobbe i Norrköping, som står redo att premiärladda sin Tesla. En nyhet som Tobbe uppskattar är möjligheten att personifiera sin laddbox från ABB E-mobility. Via en webbsida kan han själv ladda upp valfri bild som skickas hem och fästs på laddboxen. Matcha husväggen, tryck upp företagets logga eller skriv ut hur laddning på en publik box fungerar. Bara fantasin sätter gränser! Tobbe tar upp telefonen och visar en bild på sig själv där han hoppar fallskärm med wingsuit. Ett givet motiv.

”Efterfrågan på laddboxar kommer att växa, både hos privatpersoner och företag, allt eftersom fler går över till att köra på el. Min rekommendation är att välja ett varumärke som står för säkerhet och kvalitet”, avslutar Wille.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp