Ladda medan du handlar - nya snabbladdare i Västerås

Ladda medan du handlar - nya snabbladdare i Västerås

Alla som kör elbil vet att det måste vara enkelt och snabbt att ladda. Därför bygger laddoperatören Eviny ut laddinfrastrukturen på svensk marknad i snabb takt – varje vecka sätter de upp nya snabbladdare runt om i landet och nu har turen kommit till Västerås.

Målet är att den som kör elbil ska kunna resa genom Sverige endast genom att ladda på Evinys laddstationer. Så stort nätverk av laddare håller den nordiska laddoperatören på att installera i Sverige och takten på 100 snabbladdare om året som de håller nu tycker de är för långsam.

”Vi vill expandera ännu mer och letar alltid efter nya samarbetspartners som vi kan bygga hos. Vi sätter ut i snitt två snabbladdare i veckan men vi vill öka takten ännu mer”, säger Sebastian Andersson, platschef för Eviny i Sverige.

Nya laddsiter i Västerås

Evinys laddare finns över hela landet och de har redan över hundra snabbladdare i drift. Nu har turen kommit till Västerås med två nya laddsiter; ICA Maxi Erikslund är redan igång och ICA Kvantum Grytan öppnar om någon vecka. Något som är unikt för Eviny är att de ofta bygger en laddsite med flera olika leverantörers laddare. Ofta faller valet på Terra 360 och Terra 184 från ABB E-mobility. Så även för siterna i Västerås. 

  • Totalt sex snabba laddare från Eviny finns nu på plats på Eriklund utanför Västerås.
  • Saga Emtell och Anders Galin från ABB E-mobility sätter igång de nya laddarna utanför ICA Maxi Erikslund
  • Kim Galin fick äran att premiärladda bilen.

”Hos oss ska det gå enkelt och snabbt att ladda. Vi bygger alltid för redundans och exempelvis sätter vi aldrig ut ensamma laddstationer utan bygger en site med flera laddare, allt för att elbilsförare aldrig ska bli stående utan att kunna ladda”, säger Sebastian.

Det Sebastian ser som viktigt när de väljer leverantör av laddare är långsiktigt partnerskap, bra support och laddare man kan lita på. Även kraft och hastighet är viktigt eftersom Eviny alltid installerar laddare mellan 180-360 kW.

”Det ska vara enkelt att gå över till elbil. Ser vi att det är köer på en av våra laddsiter bygger vi ut. Vi vill elektrifiera hela samhället och arbetar för att göra det möjligt att använda ren, förnybar el inom alla områden. Vår strategi är publik laddning och framåt kommer man att se våra laddare i flera delar av transportkedjan – även för lastbilar, båtar och kryssningsfartyg”, avslutar Sebastian.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp