Stort intresse för fördelningscentraler för fordonsladdning

Omställning till elfordon är avgörande för att uppnå klimatmålen. För det krävs en rejält utbyggd laddinfrastruktur och inte minst driftsäkra och flexibla fördelningscentraler. Teknikledande ABB möter det ökade intresset med kundnära support, snabba leveranser, smidiga paketlösningar och högkvalitativa och framtidssäkrade fördelningscentraler.

- Intresset för ABB:s KLIP-centraler för fordonsladdning har exploderat på senare tid. Nästan vartannat samtal handlar numera om kabelskåp som ska användas för laddning. Det är jättekul, säger Henrik Albinsson, innesäljare på ABB.

ABB erbjuder numera hela 18 förmonterade och standardiserade fördelningscentraler med E-nummer. På bilden fabrikens nya showroom i Alingsås där många av lösningarna kan beskådas.
ABB erbjuder numera hela 18 förmonterade och standardiserade fördelningscentraler med E-nummer. På bilden fabrikens nya showroom i Alingsås där många av lösningarna kan beskådas.
center

I fabriken i Alingsås sker allt från utveckling till tillverkning och marknadsföring och Henrik Albinsson och hans kollegor sitter bara några meter från fabrikens nya showroom där bland annat förmonterade fördelningscentraler för elbilsladdning och andra funktioner står monterade och klara.

- Det är en oerhörd fördel att sitta så nära produktion och utveckling och ha den här överblicken. Supporten blir supersnabb och vi kan lätt skräddarsy en fördelningscentral som passar kundens speciella behov om inte ett av våra förmonterade skulle passa. Ibland handlar det bara om detaljer som att kunden vill ha kapslingen vitlackerad för att den ska matcha elbilsladdaren, säger Henrik Albinsson.

Leverans samma dag

Sedan snart tio år erbjuder ABB standardiserade och förmonterade fördelningscentraler på E-nummer direkt från grossister. Just nu finns 18 standardiserade paketlösningar att tillgå, förutom till laddning och mätning även för reservkraft och gatubelysning.

- Leveranstiden blir på så sätt väldigt kort. Jag har haft kunder som ringt mig med panik i rösten och frågat hur fort de kan få en viss fördelningscentral levererad. När de ser att grossisten har produkten lagerlagd för omgående leverans blir de minst sagt glada, säger Henrik Albinsson.

Gratis utbildning

Med hjälp av ABB:s gratis nedladdningsbara beredningsprogram Connect IT kan kunden på ett enkelt sätt själv projektera och rita upp egna lösningar på fördelningscentraler och få en översikt över elschema och komponenter. En gång i månaden hålls också Fördelningsdagar, en kostnadsfri utbildningsdag. I dessa tider av Corona genomförs utbildningen digitalt.

- Just att få vara med och utbilda våra kunder är bland det roligaste med jobbet. Även om våra KLIP-centraler är enkla och användarvänliga så kan kunden behöva guidas gällande regelverk och standarder som inte alltid är så lätta att känna till, säger Henrik Albinsson.  

Kompatibla och driftsäkra över tid

- En stor fördel med våra produkter är att de har tagits fram och utvecklats tillsammans med branschen under mycket lång tid. Resultatet är enkla, säkra och hållbara produkter med smarta funktioner. Det här samarbetet pågår kontinuerligt för att säkerställa att montörer och användare får den bästa produkten på marknaden. Produkterna ska även vara kompatibla över tid och driftsäkra som en grön tråd i ABB:s hållbarhetstänk, säger Pia Linusson.

- Att få vara med och bidra till den gröna elektrifieringen av Sverige känns spännande, avslutar Pia Linusson.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp