Tillsammans elektrifierar vi Sverige

Tillsammans elektrifierar vi Sverige

ABB arbetar för en utsläppsfri framtid och World EV Day den 9 september firar vi för att uppmärksamma hur viktig övergången till elfordon är. Bil, buss, flyg, tunga transporter och arbetsfordon. Vi har laddtekniken. Var med och bidra du också - kör på el!

Transporter står för en tredjedel av alla utsläpp och kör vi eldrivet kan vi få ner det till noll. Med dagen World EV Day vill ABB för andra året i rad uppmuntra fler personer och företag att börja köra på el, en spännande resa mot en utsläppsfri framtid.

Kommer din nästa bil att vara en elbil? Skriv under här för att bidra med #myevpledge! Vi på ABB i Sverige har redan börjat byta ut våra företagsbilar till elbilar och ska vara helt klara med det till 2024.

Att köpa och installera en laddbox hemma gör du enklast via din elinstallatör eller på Bauhaus. Sedan 1 januari finns också ett skatteavdrag som kallas ”Grön teknik” och som ger dig 50 procent rabatt på hela kostnaden om du också köper till installation när du handlar din laddbox.  

Fyra saker att tänka på inför hemmaladdning av din elbil

  • Ett vanligt jordat eluttag är inte lämpligt att använda för elbilsladdning. Installera en laddbox så får du en säker, snabb och effektiv laddare.
  • Se till att laddaren har inbyggd säkerhet såsom över- och underspänningsskydd och DC-läckströmsövervakning. Då krävs ingen extra jordfelsbrytare för att skydda din bil och fastighet.
  • Är laddaren kopplad till en app kan du enkelt få reda på hur mycket du har laddat per vecka/månad/år för att hålla koll på din förbrukning. Det blir också smidigare att installera och hantera laddaren med en app.
  • ABB levererar laddboxen, en operatör elen. Se därför över ditt elavtal inför att du skaffar elbil och laddbox så att du har koll på dina kostnader.  

ABB gick in på e-mobilitetsmarknaden redan 2010 och har idag sålt fler än 400 000 elfordonsladdare på mer än 85 marknader; över 20 000 DC-laddare och 380 000 AC-laddare, inklusive de som säljs via Chargedot.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp