ABB System pro M compact® InSite tar energihantering till nästa nivå

ABB System pro M compact® InSite tar energihantering till nästa nivå

  • Passar allt från större byggnader till bostäder, nu med förbättrad lasthanteringsfunktionalitet och minskad storlek
  • Energitransparens, fjärrövervakning och förebyggande underhåll möjliggörs via avläsning av realtidsdata på den användarvänliga integrerade webbplattformen
  • Förbättrar energieffektiviteten genom integrering av enheter från tredje part, vilket gör det möjligt att balansera tillgänglig energi och efterfrågan

Smart energi- och lasthantering har nått en ny milstolpe i och med utvecklingen av ABB:s lösning System pro M compact® InSite. Den har utvidgats till att omfatta både under- och slutdistribution och kan nu ge full insyn och kapacitet för lasthantering i alla bostäder, kommersiella fastigheter och industrianläggningar. InSite-lösningen är smart och kan samla in en stor mängd data. Genom att analysera och förutse systemets status kan kunderna enkelt kan få underhållsrekommendationer och statusuppdateringar.

  • ABB:s System pro M compact® InSite är allmänt tillgänglig från första kvartalet 2023.
  • ABB:s första digitala överspänningsskydd, eOVR.

Sara Narbrink, produktchef för energieffektivitetsprodukter på ABB Electrification i Sverige, förklarar: "Med hänsyn till rådande energibrist och stigande elpriser är den lösning vi lanserar mer relevant än någonsin. Den beteendeförändring som skapas genom energitransparens och medvetenhet, tillsammans med de automatiska åtgärder som systemet hjälper till att utföra, göra verklig skillnad för minskad energiförbrukning. Med hjälp av de automatiseringar som systemet erbjuder kan energiförbrukningen minskas med upp till 20 procent."

Sara Narbrink, produktchef för energieffektivitetsprodukter på ABB Electrification i Sverige.
Sara Narbrink, produktchef för energieffektivitetsprodukter på ABB Electrification i Sverige.
center

ABB balanserar marknadsbehov från internationella lagstadgade krav på energieffektivitet i byggnader med den ökande komplexiteten i byggnadsutformningen och fortsätter att utveckla sin lösningsportfölj. Kompabilitet, integration och digitalisering genomsyrar utbudet - från brytare i huvudfördelningscentralen till överspänningsskydd och normprodukter.

Tillsammans med den nya, utrymmessnåla styrenheten InSite, som är hälften så stor som sin föregångare, presenterades ABB:s första digitala överspänningsskydd, eOVR, på Light+Building-mässan på Frankfurt Messe i Tyskland i år. När den väl är ansluten till InSite-systemet kan realtidsdata, t.ex. överspänningshändelser, omgivningstemperatur eller spänningskvalitet, nås på distans via InSite-webbserverns instrumentpanel. Den förser även användarna med rekommendationer för förebyggande underhåll som förlänger systemets överspänningsskydd och därmed säkerställer servicekontinuiteten. För svåråtkomliga installationer, t.ex. vindkraftverk, är fjärrövervakning särskilt användbar eftersom systemet enkelt kan underhållas från vilken mobil enhet som helst.

Systemet och den integrerade InSite-webbservern har utvecklats så att de nu innehåller en kostnadsberäkningsfunktion, en stegvis installationsguide och mer automatiserade åtgärder för att optimera prioriteringen av belastningar för effektivast möjliga energianvändning. Dessutom kan kunderna också dra nytta av en enkel och direkt integration med ABB Ability™ Energy and Asset Manager som möjliggör övervakning av under- och slutdistributionsintegration och fullständig täckning av elektriska tillgångar via molnlösningen.

Om ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är ett ledande globalt teknikbolag som driver omställningen av samhälle och industri för att uppnå en mer produktiv och hållbar framtid. Genom att koppla samman mjukvara med produkter inom electrification, robotics, automation och motion skapar ABB lösningar som driver teknikens möjligheter till nya höjder. ABB:s framgångar bygger på en lång historia av tekniskt ledarskap som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden och drivs framåt av runt 105 000 skickliga medarbetare i fler än 100 länder. www.abb.com

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 7 oktober 2022, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Länkar

Kontakta oss

Nedladdningar

Dela artikeln

Facebook LinkedIn Twitter WhatsApp