Drukmeter van ABB: dé oplossing voor elke industrie

Heeft u vloeistof-, gas- of stroom toepassingen in uw bedrijf? Dan is het uiterst van belang om de druk van deze toepassingen te monitoren en bewaken. Dit kunt u onder meer doen met een drukmeter. Bent u van plan een drukmeter aan te schaffen? Dan is het wenselijk om eerst te weten te komen wat een drukmeter precies doet en waarom u een drukmeter zou gebruiken in uw bedrijf. Wij leggen het u allemaal uit waarbij we ook direct onze beste drukmeters met u delen. Dat is net zo makkelijk!

Nood aan assistentie?

Wat is een drukmeter?

Een drukmeter is een meetinstrument waarbij de druk van gassen, vloeistoffen of lucht gemeten kan worden. Een drukmeter wordt ook wel een druktransmitter genoemd. Deze druktransmitters zijn vaak voorzien van een display waarop de druk afgelezen kan worden. De druktransmitters van ABB zijn hier een uitstekend voorbeeld van.

De werking van een drukmeter is vrij snel en eenvoudig uit te leggen. In de drukmeter is een meetmembraan en druksensor aanwezig. Deze druksensor wordt in werking gezet wanneer een medium - zoals een vloeistof of gas - het meetmembraan in beweging brengt. De druksensor kan nu een drukverschil bepalen door de vervorming van het meetmembraan te meten. Dit drukverschil wordt vervolgens omgezet in een analoog elektrisch teken wat op de display wordt weergegeven.

Alle voordelen op een rijtje

Zoals u inmiddels weet is het enorm belangrijk om de druk van vloeistoffen, gassen, lucht of stroom te meten in uw bedrijf. De reden waarom u dit continu moet bewaken is om de kwaliteit van een proces te monitoren. Laten we een voorbeeld geven: Er ontstaat een onverwachte lekkage of drukopbouw. Afhankelijk van het type medium kan dit potentieel gevaarlijk zijn voor uw medewerkers of bedrijf. Dankzij een drukmeter kunt u dit soort onverwachte verrassingen voor zijn.


Een drukmeter of druktransmitter brengt daarom ook veel voordelen met zich mee. ABB zet de grootste en belangrijkste voordelen voor u overzichtelijk op een rijtje zodat u niet verder hoeft te zoeken. Handig!

  • Snelle en enorm nauwkeurige resultaten;
  • Gemakkelijk en snel af te lezen;
  • Geschikt voor zowel lage als hoge drukken;
  • Verschillende display eenheden mogelijk;
  • Eenvoudig te gebruiken.

Waarom een drukmeter van ABB?

Nu u inmiddels bekend met de voordelen van een drukmeter vraagt u zich wellicht af waarom u een drukmeter zou aanschaffen bij ABB. Om het makkelijk voor u te maken, vertellen we graag iets meer over de unieke aspecten van twee van onze drukmeters. Zo weet u direct waar u aan toe bent. 

Zo beschikken de drukmeters van ABB - zoals de PGS100 en PAF100 - over een HMI-display met achtergrondverlichting waardoor u altijd helder zicht heeft op de drukmeting. Ook worden onze drukmeters in een roestvrijstalen en compacte behuizing geleverd waardoor ze voor vrijwel alle toepassingen geschikt zijn, zelfs voor explosiegevaarlijke omgevingen. Daarnaast zijn onze drukmeters zelfs bestand tegen slijtage en waterstof. Wist u ook dat u onze drukmeters inclusief QR codes geleverd worden? Dat betekent dat u uw smartphone kan verbinden met de drukmeter waardoor u altijd zicht heeft op de drukmeting van uw toepassing!

 

Bent u benieuwd hoe een drukmeter van ABB geïnstalleerd en gekalibreerd kan worden? Wij leggen het u snel en eenvoudig uit in onderstaande video.

 
 

Bestel direct uw drukmeter bij ABB!

Bent u op zoek naar een eenvoudige maar zeer nauwkeurige drukmeter? Dan bent u bij ABB aan het juiste adres. We hebben voor verschillende toepassingen - zoals vloeistof, gas en lucht - diverse drukmeters op voorraad. Daarnaast kan uw drukmeter al binnen enkele dagen geleverd worden. Wilt u meer informatie over welke drukmeter het beste aansluit bij uw wensen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Hebben wij u al overtuigd? Dan kunt u hier uw ABB-channel partner vinden. Een ABB-channel partner brengt de producten en diensten van ABB rechtstreeks tot aan uw voordeur. Daarnaast kunnen ze hun diepgaande kennis van de lokale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde flowmeters en processen van ABB.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language