Emissiemeting nodig? ABB biedt dé oplossing

Maakt u gebruik van kleine- en/of middelgrote stookinstallaties? Dan ontkomt u niet aan een emissiemeting. Bij kleine- en middelgrote stookinstallaties is het namelijk wettelijk verplicht om de concentratie van stoffen te meten waarvoor een emissiegrenswaarde geldt. Deze grenswaarde kan verschillen per stofklasse. De emissiemetingen kunnen zowel continu als periodiek worden uitgevoerd. Uiteraard is het wel van belang dat u weet hoe u een emissiemeting kunt uitvoeren en welke CEMS systemen hiervoor geschikt zijn. ABB helpt u hierin verder. Wij begrijpen uw wensen en behoeften en vertalen deze naar passende oplossingen. Bent u benieuwd hoe wij dit willen doen en welke CEMS systemen wij aanbevelen voor emissiemetingen binnen uw stookinstallaties? Lees dan verder.

Nood aan assistentie?

Emissiemeting uitvoeren binnen stookinstallatie

De opwarming van de aarde, zure regen, lucht, water en bodemverontreiniging zijn allemaal milieukwesties waar we helaas niet aan ontkomen. Om deze milieukwesties zo veel als mogelijk te reduceren, heeft de overheid bepaald dat een emissiemeting verplicht is bij stookinstallaties - zowel kleine als middelgrote. Stookinstallaties staan immers bekend als grote uitstoters van milieuverontreinigende stoffen en daarom moet de uitstoot van deze installaties gemonitord worden zodat een te grote uitstoot vermeden kan worden.

 
 
 

Een emissiemeting uitvoeren binnen stookinstallaties kan echter een zeer gecompliceerde taak zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor: de emissiemonitoring oplossingen van ABB hebben een zeer breed scala aan industrieën voor al meer dan 75 jaar lang geholpen. Onze continue emissiebewakingssystemen (CEMS) zijn speciaal ontworpen om uw winst te maximaliseren terwijl u tegelijkertijd op een duurzame manier werkt door middel van technologie en expertise. De continue emissiebewakingssystemen van ABB zorgen dus voor een correcte naleving van internationale, nationale en lokale milieurichtlijnen voor uitstoot metingen en rapportages. Zo bent u er altijd van verzekerd dat uw bedrijfsvoering voldoet aan de opgestelde regelgeving. En uiteraard is ABB bereid u bij te staan tijdens het uitvoeren van emissiemetingen binnen uw stookinstallaties

 

De CEMS systemen van ABB worden tevens overal ter wereld gebruikt. Echter gaat ABB verder dan dat. Er worden namelijk ook CEMS systemen van ABB in de ruimte gebruikt. Zo worden deze emissie bewakingssystemen onder andere vanuit satellieten gebruikt om de gasemissies van broeikassen te monitoren.

CEMS systemen van ABB: altijd een passende oplossing

Nu u weet waarom emissiemetingen voor stookinstallaties noodzakelijk zijn, vinden wij van ABB dat we u alvast kort kunnen informeren over verschillende CEMS systemen. Daarom behandelen we hieronder twee welbekende emissie bewakingssystemen zodat u alvast een indruk kunt krijgen van ons uitgebreide assortiment.

ACX cold/dry extractive system

De ACX is een speciaal ontworpen systeem voor continue gas analyse. De ACX kan worden bediend vanaf een toetsenbord en heeft een duidelijke display in de voordeur. Zo hoeft u niet telkens de kast te openen om uw informatie te verkrijgen. Het systeem is beschikbaar met verschillende opties zodat het exact kan worden afgestemd op uw meettaken. Daarnaast is de ACX ook nog eens gemakkelijk te onderhouden.

EasyLine Continuous Gas Analyzer

De meetinstrumenten van EasyLine zijn een zowel betaalbare als zeer krachtige oplossing voor de bewaking van gasconcentraties in tal van toepassingen. EasyLine is gebaseerd op de bewezen en betrouwbare analyse technologie van ABB voor extractief continue gas analyse. Wist u ook dat de EasyLine in twee uitvoeringen verkrijgbaar is? Deze uitvoeringen kunnen volledig naar uw installatievereisten kan worden aangepast? Zo weet u zeker dat uw CEMS op uw respectievelijke plaats geïnstalleerd kan worden. Al met al krijgt u dus een bewezen en zeer betrouwbare meet technologie tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

 
 

ABB Benelux: lokaal én heel internationaal

ABB is dé technologieleider die de digitale transformatie van industrieën dagelijks aanstuurt. Wij zijn professional op het gebied van transmissie en distributie van elektriciteit, proces- en productieautomatisering, gebouwen, installaties, elektrische, elektronische en installatietechnische producten en systemen. Zo bouwen wij al een geruime tijd voort op een traditie van meer dan 130 jaar aan innovatie en vervullen vandaag de dag nog steeds een leidende rol voor digitale industrieën met vier klantgerichte wereldwijde businesses:

 

  • Electrification;
  • Process Automation;
  • Motion;
  • Robotics.

 

Na zoveel jaren kennis en ervaring te hebben opgedaan heeft ABB inmiddels vestigingen in meer dan 100 landen en werken er zo ongeveer 105.000 mensen. En door daarnaast ruim 1 miljard dollar per jaar te investeren in onderzoek en ontwikkeling positioneert ABB zich als koploper in het ontwikkelen en verbeteren van producten en systemen. Wij spenderen hierbij met name aandacht aan het milieu, omdat wij een schoner milieu als één van onze hoogste prioriteiten beschouwen.

Emissiemeting voor uw stookinstallatie

Wilt u emissiemetingen binnen uw stookinstallaties gaan uitvoeren? En bent u benieuwd naar een demo van een CEMS systeem? In onderstaande video geven wij u een voorbeeld van één van de nieuwe en kostenbesparende technieken van ABB. In deze video ziet u hoe de nauwkeurigheid van een emissierapportage verbeterd kan worden met de zirkonium zuurstof analysers van ABB.

 
 

Hoe kunnen wij uw bedrijfsvoering ondersteunen?

Bent u op zoek naar CEMS systemen om emissiemetingen binnen uw stookinstallaties uit te voeren? En wilt u er ook zeker van zijn dat uw CEMS-leverancier aan uw verwachtingen voldoet? Kies dan voor dé technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt: ABB. Wij weten als geen ander hoe u compliant kunt blijven en streven daarnaast altijd naar de meest betrouwbare oplossing. Wilt u het maximale uit uw meetinstrumenten halen? Wij leggen u in onderstaande video uit hoe u de prestaties kunt verbeteren en hoe de totale levensduurkosten van uw meetapparatuur verlaagd kunnen worden.

 
 

Wilt u weten welke emissiemeting u het beste kunt voeren binnen uw stookinstallaties of hoe u uw emissiemetingen moet uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze gespecialiseerde adviseurs delen graag hun jarenlange expertise en ervaring met u. Weet u al welk product of dienst bij uw bedrijfsvoering aansluit? Klik dan hier om uw ABB-channel partner te vinden. Een channel partner van ABB brengt de door u gekozen producten en diensten rechtstreeks tot aan uw voordeur. Uiteraard kunnen ze ook hun diepgaande kennis van de lokale- en nationale markten met u delen en zijn ze vertrouwd met de gedefinieerde totaaloplossingen en processen van ABB.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact
Select region / language