Συστήματα VRF

Όταν πρόκειται για επαγγελματική εφαρμογή Κλιματισμού οποιουδήποτε μεγέθους, από μια μικρή εμπορική επιχείρηση έως και μεγάλες εγκαταστάσεις για γραφεία ή ξενοδοχεία, τα συστήματα VRF της Hitachi είναι η ιδανική λύση. Σας επιτρέπουν να συνδέσετε έως και 64 εσωτερικές μονάδες με ανεξάρτητο έλεγχο, ενώ μπορούν να λειτουργήσουν κι όταν η ζήτηση θέρμανσης ή ψύξης φτάνει από μία μόνο εσωτερική μονάδα ή ένα χώρο γραφείου. Η πληθώρα επιλογών σε συστήματα VRF που προσφέρει η Hitachi σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε χωρίς περιορισμούς το δικό σας συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες σας, πάντα με γνώμονα τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση. 
Γιατί να τα επιλέξω;
Πώς βοηθούν;
Σήμερα, υπάρχει αυξημένη ανησυχία για τους κινδύνους υγείας που αντιμετωπίζουμε σε έναν όλο και περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο. Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε και χρησιμοποιούμε κτίρια που μοιράζονται εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλα άτομα επιδεινώνει το πρόβλημα. Ο κοροναϊός (π.χ. COVID-19), όπως και το κοινό κρυολόγημα (ρινοϊοί) και η γρίπη (π.χ. H1N1), μπορούν να μεταδοθούν μέσω αερομεταφερόμενων σταγονιδίων ή της απευθείας επαφής. Τα συστήματα Κλιματισμού μπορούν να έχουν θετική επίδραση στον περιορισμό της μετάδοσης μέσω αέρα και σταγονιδίων, με τη σωστή εγκατάσταση και συντήρησή τους.

Τα παραδοσιακά Συστήματα Κλιματισμού συνήθως ανακυκλοφορούν τον αέρα εντός του κτιρίου. Με αυτό τον τρόπο, τα αερομεταφερόμενα παθογόνα που υπάρχουν σε ένα χώρο μπορούν δυνητικά να εξαπλωθούν στους υπόλοιπους μέσω του συστήματος εξαερισμού. Σε αντίθεση, τα συστήματα VRF είναι συστήματα ζωνών. Ο αέρας κυκλοφορεί μόνο σε αυτές τις ζώνες και έτσι μπορεί να περιοριστεί η εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών σε όλο το κτίριο. Συμπερασματικά, τα συστήματα VRF μπορεί να είναι το κλειδί για όσο το δυνατόν ασφαλέστερα περιβάλλοντα και αποτελούν εξαιρετική επιλογή για πολλές εφαρμογές, όπως: νοσοκομεία, κλινικές, εγκαταστάσεις υποστηριζόμενης διαβίωσης, γραφεία, συγκροτήματα πολυκατοικιών, πολυκατοικίες, σχολεία.

Εικόνα δεξιά: Και στις δύο περιπτώσεις συστημάτων: 

  • αντλιών θερμότητας (επάνω εικόνα) και
  • ανάκτησης θερμότητας (κάτω εικόνα),

ο αέρας κυκλοφορεί μόνο εντός των ζωνών του συστήματος.

Τι προσφέρουμε

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι