Premium προϊότα για κτίρια & κατοικίες

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος των κατασκευών γνωρίζει πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε σύγχρονα επαγγελματικά κτίρια και κατοικίες που σχεδιάζονται με άξονες τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα, καθώς και τη βιωσιμότητά τους σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους παράλληλα με την άνεση και την υψηλή αισθητική. Οι εταιρίες λοιπόν αναπτύσσουν συστήματα και προϊόντα που απαντούν σε όλες αυτές τις προκλήσεις  χωρίς να υπολείπονται σε σχεδιασμό και αισθητική. Στόχος των σύγχρονων κατασκευών θα πρέπει να είναι και η αίσθηση που προκαλούν στους ιδιοκτήτες και επισκέπτες τους.

Η ΑΒΒ με τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στους αυτοματισμούς και στις κτιριακές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σχεδιάζει και κατασκευάζει premium προϊόντα, που απευθύνονται σε αισθητικά αναβαθμισμένους εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους. Σε στενή συνεργασία με τους αρχιτέκτονες δουλεύουμε από το επίπεδο της έρευνας, της επιλογής υλικών και αποχρώσεων προκειμένου να κατασκευάσουμε τεχνολογικά καινοτόμα προϊόντα που θα ξεχωρίσουν για τη αισθητική και θα δώσουν στους μελετητές και τους αρχιτέκτονες την κατάλληλη λύση στα έργα τους. Με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς design, η ΑΒΒ έχει αναπτύξει ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον portfolio το οποίο και έχει βρει τη θέση του σε γνωστά έργα σε παγκόσμια κλίμακα.

Στη σειρά βίντεο Frozen music μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτά και να δείτε τη συμμετοχή της ΑΒΒ σε καθένα από αυτά.

Premium εξωτερικές μπουτονιέρες

Η αισθητική ταυτότητα μίας κατασκευής θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ορατή από την είσοδό της. Η πρώτη ματιά που θα έχει ο επισκέπτης της επιχείρησής σας ή της οικίας σας είναι η εξωτερική μπουτονιέρα. Για αυτό κι εμείς στην ΑΒΒ φροντίσαμε η λειτουργικότητα του συστήματος ελέγχου εισόδου ABB Welcome να συμβαδίζει με τον εξαιρετικό σχεδιασμό.

Premium Οθόνες αφής

Τοποθετημένες σε κεντρικό σημείο της κατοικίας, οι οθόνες αυτοματισμού συγκεντρώνουν τα βλέμματα και τις λειτουργίες. Μία οθόνη αφής αυτοματισμού συγκεντρώνει όλες τις λειτουργίες σε ένα σημείο διευκολύνοντας τον χρήστη να επιτηρεί και να ελέγχει το κτίριο ή την κατοικία του εύκολα με απεικόνιση συμβόλων και περιγραφών στο κάθε φορτίο. Οι οθόνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μονάδες ελέγχου του συστήματος ελέγχου εισόδου ABB-Welcome και να απεικονίζουν τις κλήσεις της εξωτερικής μπουτονιέρας με όλες τις πληροφορίες που τη συνοδεύουν όπως η φωτογραφία του ατόμου που έκανε την κλήση, η ώρα και η ημερομηνία. Τέλος διαθέτουν και θερμοστάτες χώρους ενσωματωμένους, έτσι ώστε να μη χρειάζεται η τοποθέτηση πολλαπλών μονάδων στην είσοδο της κατοικίας.

Με γραμμική σχεδίαση, κατασκευασμένες από γυαλί και με χειρισμό αφής και απλές κινή-σεις ολίσθησης διατηρείτε στα δάχτυλά σας τον έλεγχο για ολόκληρη την εφαρμογή σας.

Premium διακόπτες φωτισμού

Οι διακόπτες φωτισμού υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά σημεία μέσα στο σπίτι μας και τους αγγίζουμε δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές την ημέρα. Η παρουσία τους όμως στις σύγχρονες κατασκευές παύει να είναι μόνο χρηστική και αναβαθμίζεται σε αισθητική και λειτουργική. Νέα υλικά, έντονα χρώματα, σύγχρονες αλλά και διαχρονικές αποχρώσεις και υφές, κλασσικός ή δυναμικός σχεδιασμός καταργούν την απλή έννοια του διακόπτη, ενσωματώνονται στο ύφος του κτιρίου ή της κατοικίας, ενισχύοντας την αισθητική του.

Στην ΑΒΒ με γνώμονα τη βιωσιμότητα επενδύουμε σε παραγωγικές διαδικασίες που μειώνουν το περιβαλλοντολογικό μας αποτύπωμα και χρησιμοποιούμε φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά ώστε να συμβάλλουμε το δυνατόν περισσότερο στην πράσινη ανάπτυξη. Δημιουργούμε premium πλαίσια από πεπιεσμένο χαρτί, από τσιμέντο ή από σχιστόλιθο, πλαίσια από γυαλί σε πολλές διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις ή και ανοξείδωτο ατσάλι.

Ο αυτοματισμός των σύγχρονων κατοικιών και κτιρίων έχει πλέον κερδίσει μεγάλο έδαφος  και εφαρμόζεται μέσω σύγχρονων λειτουργικών (software) και μέσω έξυπνων διακοπτών και κεντρικών οθονών. Η λειτουργικότητα που παρέχουν συνοδεύεται με εξαιρετική αισθητική και σχεδίαση καθώς εξελίσσουμε διαρκώς τα υλικά με τεχνικές και φυσικά υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Οικονομία και ευελιξία προσθέτει ο τρόπος καλωδίωσης των διακοπτών και οι ανεξάντλητες δυνατότητές τους. Οι έξυπνοι διακόπτες διαθέτουν πολλαπλά πλήκτρα και συγκεντρώνουν πολλές λειτουργίες σε έναν διακόπτη.

Επιπρόσθετα η καλωδίωση τους γίνεται με καλώδια τύπου bus, χωρίς καλώδια ισχύος, ενισχύοντας την ασφάλεια, καθώς ο χρήστης δε θα έρθει ποτέ σε επαφή με καλώδια ισχύος, αλλά δεν επιβαρύνεται και η τοιχοποιία με οδεύσεις πολλαπλών καλωδίων. Στις περιπτώσεις μάλιστα των wireless διακοπτών οι απαιτήσεις για καλώδια είναι ελάχιστες.

Οι διακόπτες μπορούν πλέον να ελέγχουν πλήθος φορτίων, να ενεργοποιούν σενάρια, όπως είναι το σενάριο «Φεύγω από το σπίτι», όπου με το πάτημα ενός μπουτόν κλείνουν όλα τα φώτα και τα ρολά της κατοικίας. Παράλληλα αποτελούν και ένα τολμηρό διακοσμητικό στοιχείο στον τοίχο. 

Λύσεις για Ξενοδοχεία

Σε εφαρμογές όπως είναι τα ξενοδοχεία/boutique hotels και τα κτίρια γραφείων που οι ανάγκες για αυτοματισμό αλλά και customization είναι μεγάλες, η ΑΒΒ διαθέτει τη σειρά γυάλινων διακοπτών αφής Tacteo® στην οποία προσαρμόζονται επεξηγηματικά των λειτουργιών σύμβολα, ενδεικτικά leds με χρωματικούς κώδικες ή λειτουργία ένδειξης κατάστασης αυξάνοντας την άνεση και την ευκολία χρήσης για τον επισκέπτη.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

ABB Smart Buildings

Με το σύστημα κτιριακού αυτοματισμού ABB i-bus KNX

Select region / language

Δημοφιλείς σύνδεσμοι