Pakkaus ja logistiikka

Otamme ympäristön hyvinvoinnin huomioon pakkausten suunnittelussa ja materiaalin valinnassa. Koska tuotantomme sijaitsee lähellä asiakkaitamme säästämme sekä ympäristöä että kustannuksia. Pyrimme myös käyttämään paikallisia toimittajia.


Tuotepakkaukset on suunniteltu niin, että niiden koko, paino ja rakenne ovat tuotteelle optimaaliset. Tämä parantaa kuljetusten tehokkuutta, vähentää päästöjä, säästää pakkausmateriaalia ja antaa tuotteillemme paremman suojan. Suurin osa pakkauksistamme on hankittu paikallisilta toimittajilta. Kehitämme jatkuvasti uusia pakkaustapoja, joilla voidaan säästää pakkausmateriaaleissa.

Pakkauksemme on räätälöity asiakkaiden tarpeiden mukaan. Esimerkiksi urakoitsijoille tarjotaan suurpakkauksia, joissa on käytetty vähemmän pakkausmateriaalia yhtä tuotetta kohden. Asiakkaat voivat siis myös omilla valinnoillaan vähentää ympäristövaikutuksia. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaittemme kanssa esimerkiksi heidän tilausmäärien täsmäyttämisessä pakkauskokoihimme. Näin saamme logistiikasta mahdollisimman tehokasta ja samalla ympäristöystävällistä.

Pakkausmateriaaleina käytämme pahvia ja muovia. Pakkauspahvimme on valmistettu kierrätetyistä raaka-aineista ja on uudelleen kierrätettävissä käytön jälkeen. Myös käyttämämme pakkausmuovit ovat kierrätettävää materiaalia. Olemme sopineet toimittajiemme kanssa, että osa komponenteista toimitetaan meille kierrätettävissä laatikoissa, joita voidaan käyttää aina uudelleen.

Tehtaamme on lähellä asiakkaitamme. Pyrimme toimittamaan tuotteet mahdollisimman suoraan asiakkaillemme ja hankkimaan raaka-aineemme paikallisilta toimittajilta, jotta kuljetuksesta aiheutuvat ympäristövaikutukset pienentyisivät.  Kehitämme jatkuvasti logistiikkaverkostojamme ympäristöystävällisempään suuntaan.

Yksi esimerkki toimenpiteestä, jolla kuljetustemme hiilijalanjälkeä on pienennetty, on kansainvälisen logistiikkakumppanimme DSV:n kanssa tehty sopimus biopolttoaineiden käytöstä. Tämän sopimuksen ansiosta kuljetustemme hiilidioksidipäästöt vähenevät vuosittain yli 140 tonnia.

Katso myös

Select region / language