Schakelen en beveiligen van IE3-motoren?

ABB is er klaar voor!

Met het slimme schakelmateriaal voor high-efficiency motoren bespaart u ruimte in motorlades en –schakelkasten. Online selectietabellen maken het gemakkelijk om de juiste oplossing te kiezen.

De nieuwe IE3-motoren zijn in aanschaf meestal iets duurder maar deze kosten worden op den duur ruimschoots gecompenseerd door de besparing op energiekosten. Natuurlijk wilt u uw kostbare motoren optimaal beschermen en bedrijfszeker en efficiënt schakelen; ABB heeft daar al verschillende oplossingen voor beschikbaar. Bovendien bespaart het slimme schakelmateriaal van ABB u veel kastruimte. Zo verdienen nieuwe investeringen zich dubbel en dwars terug!

Met ingang van 1 januari 2015 is de ErP richtlijn van kracht voor IE3 hoog-efficiency motoren met een vermogen tussen de 7,5 en 375 kW. De afkorting ErP staat voor Energy-related Products.
ABB biedt al geruime tijd IE3-motoren aan en is zelfs een warm pleitbezorger voor de nog zuinigere IE4-motor waarmee verdergaande energiebesparing te realiseren valt. Door toepassing van een doordacht ontwerp kan er met elektromotoren energie en geld bespaard worden. De keuze van het juiste schakelmateriaal of een optimaal gedimensioneerde softstarter kan een grote invloed hebben op de installatiekosten en het energieverbruik. Inschakelpieken en aanloopstromen voor hoog-rendement motoren kunnen hoger zijn dan van conventionele motoren. ABB is in staat om ook in die gevallen een oplossing aan te bieden die kostenefficiënt is. Dat geldt zowel voor de aanschafkosten als voor de benodigde inbouwruimte!

Motorbeveiliging 
Veiligheid en betrouwbaarheid staan bij motorbeveiliging voorop. Voor het inschakelen van IE3-motoren biedt ABB verschillende oplossingen:
directe inschakeling en inschakeling via een ster-driehoekcombinatie of toepassing van een softstarter. Al het laagspanningsmateriaal van ABB is geschikt voor het schakelen van IE3-motoren.

Handig hulpmiddel voor het selecteren van schakelmateriaal
ABB maakt het u gemakkelijk met handige hulpmiddelen voor het selecteren van de meest geschikte apparatuur. Er zijn online coördinatietabellen beschikbaar voor het selecteren van laagspanningsmateriaal voor het schakelen en beveiligen van IE3-motoren. Daarbij kan er een zinvolle keuze gemaakt worden voor softstarters en schakelmateriaal dat geschikt is voor directe inschakeling of sterdriehoekschakeling. Die keuze hangt af van het vermogen van de motor en de te verwachten aanloopstromen en inschakelpieken. ABB is een totaalaanbieder. Voor alle oplossingen zijn de meest geschikte componenten beschikbaar. Met onze online selectiehulpmiddelen kunt u snel de gunstigste keuze maken.

Ontdek alles over onze IE3-geschikte laagspanningsproducten

Downloads and tools

Select region / language