Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB werkt mee aan slimme oplaadinfrastructuur voor elektrische bussen

Met de levering van meer dan 100 hoogvermogen snelladers aan een van de grootste openbaarvervoerbedrijven van het land, Qbuzz, nemen de vervoerder en ABB een voorsprong op het gebied van duurzame mobiliteit.

Steeds meer steden kiezen voor elektrische mobiliteit. Zeker gezien de uitdagende doelstelling om in 2050 maar liefst 95% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. Met de levering van meer dan 100 grootvermogenladers voor de Qbuzz-vloot van 99 volledig elektrische bussen, leggen ABB en Qbuzz de weg open voor duurzaam vervoer.

Met deze samenwerking is Nederland weer een stap dichterbij de ambitie om vanaf 2025 alle nieuwe bussen volledig emissievrij te laten zijn. De krachtige snellaadoplossingen van ABB  bieden een intelligent en kosteneffectief middel om 's nachts en onderweg grotere vloten elektrische bussen op te laden, waardoor overdag emissievrij transport wordt gegarandeerd.

’s Nachts en onderweg laden
Inmiddels zijn er in Groningen en Drenthe 62 100kW-snellaadstations geplaatst en zijn de depots in Dordrecht en omstreken voorzien van 38 Terra 54 50kW-laders. Daarnaast heeft ABB in dezelfde regio 6 slimme HVC-300 Pantograph Down (PD)- laadoplossingen geleverd. Deze krachtige busladers laden de bussen onderweg in slechts 3 tot 6 minuten op, afhankelijk van het vermogen dat de bus nodig heeft om zijn route te voltooien. 

Lees snel meer

Meer informatie

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact