Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Brandpreventie

Beheers brand met ABB’s brandwerende verdeelkasten met functiebehoud 30/90 min.

De brandveiligheid van gebouwen laat nog weleens te wensen over. Het is dan ook niet vreemd dat de regelgeving steeds verder aangescherpt wordt. Juist daarin is ook een belangrijke rol weggelegd voor elektro-installateurs, adviesbureaus en paneelbouwers.

Hoewel het aantal brandmeldingen de afgelopen jaren aanzienlijk daalt, is elke brand er nog steeds een te veel. Brandpreventie is dan ook cruciaal, zeker in gebouwen waar veel mensen komen en/of werken. En mocht er onverhoopt toch brand uitbreken, is het minstens zo belangrijk dat een brand zich niet (snel) verder kan ontwikkelen en dat de hulpdiensten goed hun werk kunnen doen.

Hiervoor gelden dan ook landelijke regels, die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012. Deze wettelijke vereisten zijn verplicht voor openbare gebouwen als hotels, luchthavens, scholen en ziekenhuizen, maar ook voor bioscopen, grote kantoorgebouwen, ministeries, en gebouwen met technisch of historisch belang, zoals datacenters, verkeerstorens, musea en bibliotheken.


Bent u op zoek naar ondersteuning of aankoopinformatie?

Actieve en passieve brandveiligheid


Brandveiligheid in een gebouw vereist twee soorten bescherming, namelijk actieve en passieve brandbeveiliging. Actieve oplossingen hebben betrekking op het detecteren en blussen van de brand, maar ook op bijvoorbeeld noodverlichting. Passieve brandbeveiliging is gericht op de beheersing van de brand, zodat de actieve oplossingen optimaal kunnen blijven functioneren. Precies daar bieden producten als brandwerende kabels, installatiedozen en dus ook de vernieuwde verdeelkasten uitkomst.


Garantie op functiebehoud


ABB’s brandwerende verdeelkasten met functiebehoud beschermen dankzij hun brandwerende materiaal en -vertragende werking de elektrische installatie tegen vuurbelasting (I30/I90). Belangrijk is bovenal ook dat ze tot 30 of 90 minuten na de brandmelding hun functionaliteit behouden (E30/E90). Zo zorgen ze ervoor dat tijdens brand actieve veiligheidssystemen optimaal en voor langere tijd betrouwbaar blijven functioneren. Daarbij geldt de E30-norm voor akoestische en brandmeldinstallaties, noodverlichting en liften met evacuatieschakeling. En is de 90-minuten-norm van belang bij het blijven functioneren van brandweerliften, drukverhogingsinstallaties (bluswater en pompen) en rook-/warmteafvoerinstallaties.


Compleet assortiment brandveiligheidsproducten

 

Naast brandwerende voorzetdeuren conform E30 en E90, zijn ook de brandwerende verdeelkasten in diverse uitvoeringen beschikbaar:

  • inbouwverdeler brandwerend 30 min.;
  • wandkasten opbouw brandwerend 30/90 min.;
  • vloerstaande verdeelkasten 30/90 min.

ABB maakt het aanbod brandveiligheidsproducten verder compleet met diverse soorten brandwerende installatiedozen, brandvertragende en hittebestendige Ty-Rap®-kabelbinders, en een uitgebreide lijn noodverlichtings- en noodstroomsystemen. Zo zet u een optimaal veilige en betrouwbare installatie neer, beperkt u de kans op branddoorslag tot een minimum en verbetert u veilige evacuatie. Daarmee voldoet een gebouw niet alleen aan alle wettelijke vereisten, maar kunnen ook daadwerkelijk levens gered worden.

 

 

Ons aanbod

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact