Nieuwe dubbele hollewanddoos van ABB biedt veel installatiegemak

Tijdbesparende oplossing die je verder helpt

Inspelend op de toenemende inzet van gipswanden onder andere als gevolg van de transformatie van gebouwen, heeft ABB het programma hollewanddozen verder uitgebreid. Nieuw in het assortiment is de dubbele hollewanddoos HW252-F.

De nieuwe doos van ABB is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de HW252-F zich door een groot installatiegemak. Dat helpt de installateur bij het snel, eenvoudig en betrouwbaar installeren van hollewanddozen.

Tijdwinst boeken met Fix-Raps

Het boeken van tijdwinst begint al bij het bedraden: er is minder bedradingswerk en meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met de ruimte in twee gekoppelde enkelvoudige hollewanddozen HW52-F.

Net als bij andere hollewanddozen van ABB wordt ook voor de montage van de HW252-F gebruik gemaakt van het innovatieve trekbandprincipe. Dit betekent dat de installateur zonder te schroeven of gebruik van gereedschap de hollewanddoos snel kan monteren. Door de bevestiging op de 4 hoeken zit de doos zeer stevig in de wand terwijl de Fix-Raps trekbandjes niet uit de doos kunnen vallen tijdens transport/uitpakken. Nadat de doos is vastgezet worden de uiteinden van de trekbandjes omgebogen en breken ze vervolgens af.

Invoertuit vereenvoudigt installatie

Hetzelfde installatiegemak geldt ook voor de invoer waarvoor de tuiten van de HW52-serie worden toegepast. Hierin kunnen 16, 19 en 20 mm-(voorbedrade flex)buizen worden bevestigd. Voorbedrade flexbuizen kunnen op deze manier comfortabel worden verwerkt. De losse tuiten vereenvoudigen het plaatsen van flexbuizen zo veel mogelijk. Voor installaties die stekerbaar worden uitgevoerd, is een speciale snoertuit beschikbaar die zowel op de HW252-F als de HW52-F past.

Vlakke afwerking

De nieuwe hollewanddoos is voorzien van een metalen clip die ook bij de HW52 hollewanddoosvarianten ABB wordt toegepast. De clip zorgt voor meer stabiliteit en een vlakkere afwerking op de wand. Hierdoor kan het schakelmateriaal strakker op de wand worden gemonteerd. Gecombineerd met de dubbele wandcontactdoos, type 20-2 EUC van Busch Jaeger, bespaart de nieuwe hollewanddoos meer dan 50% op de installatietijd.

Tenslotte zijn ook de koppeling van dozen en de doorvoer verbeterd. De doorvoer is ruim bemeten wat handig is bij het doorlussen van bedrading van de ene naar de andere doos. Elke doos wordt daarbij gemonteerd met de Fix-Raps op de hoeken van de hollewanddoos. Ook hierbij is schroeven dus overbodig en kan er zonder gereedschap uiterst snel worden gemonteerd.

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 136.000 medewerkers. www.abb.com 

Meer weten

Select region / language