Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Noodverlichtingsoplossingen voor appartementencomplexen

Decoled en Lutia

Veiligheid in appartementencomplexen is onlosmakelijk verbonden met de mogelijkheid om veilig te kunnen vluchten in geval van nood. Noodverlichtingsinstallaties bieden hiervoor uitkomst. Een goed functionerende noodverlichting wordt automatische ingeschakeld als de stroom uitvalt. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een calamiteit zoals brand. Dankzij de noodverlichting kunnen bewoners tijdens een calamiteit toch de weg naar buiten vinden.

Fraai en vandalismebestendig

In appartementencomplexen heeft de veiligheid van bewoners de hoogste prioriteit. Daarom worden dan ook de nodige eisen gesteld aan de noodverlichting. Toegepast in appartementengebouwen wordt er vaak meer verlangd dan een perfect functioneren. Design geldt in woonomgevingen nu eenmaal meer dan in een industrieel gebouw. En in omgevingen waarin veel mensen samenkomen of passeren, is ook een vandalismebestendige uitvoering geen overbodige luxe.

Decoled: geïntegreerde noodverlichtingsfunctionaliteit

VanLien biedt een breed programma noodverlichtingsoplossingen. Verschillende modellen lenen zich daarbij ook voor de woningmarkt. Neem de stijlvolle en elegante Decoled – een decoratief verlichtingsarmatuur met geïntegreerde noodverlichtingsfunctionaliteit. Het solide en betrouwbare noodverlichtingsarmatuur is speciaal bedoeld voor trappenhuizen, hallen en gangen in wooncomplexen. Hier is de armatuur een efficiënte 2-in-1-oplossing: reguliere verlichting en vluchtrouteverlichting in één armatuur. De polycarbonaat armatuur is voorzien van een opaalkap die voor een optimale lichtspreiding zorgt en slagvast is. Decoled leent zich voor centrale en decentrale voeding. Met beschermingswaarde IP65 is de Decoled uitstekend bestand tegen invloeden van stof en vocht.

Voor kelderboxen: Lutia

Speciaal voor kelderboxen en buitenomgevingen omvat het VanLien-programma de robuuste LED-verlichtingslijn Lutia. De lichtbron hiervan is verstelbaar zodat de armatuur behalve in nood ook toepasbaar is als standaardverlichting. De geïntegreerde lichtsensor biedt bovendien de mogelijkheid voor gebruik als nachtwaakverlichting. Comfortabel voor de installateur is het loop-in/loop-out-systeem dat de montage aanzienlijk vereenvoudigt.

Het ontwerp van de Lutia armatuur leent zich voor wand- en plafondmontage. De slagvaste behuizing wordt gecombineerd met een IP65-compartiment en thermische buffer. Alle schroefgaten bevinden zich daarbij buiten het compartiment om water en stof buiten de behuizing te houden. Het ontwerp van Lutia kenmerkt zich verder door de verticale lijnen die als goten fungeren waarmee regenwater en resterende vuilsporen worden afgevoerd. Met zijn onopvallende design en kleuren is de armatuur toepasbaar in verschillende omgevingen.

Meer weten over noodverlichtingsoplossingen voor de woningbouw?
Bekijk dan snel de speciale Decoled- en Lutia-webpagina’s.

  • Neem contact met ons op

    Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op

    Contact