Optimale installatievrijheid

dankzij nieuwe stekerbare keukenverdelers

Hafonorm stekerbare keukenverdelers

ABB introduceert een nieuwe serie keukenverdelers. Deze zijn stekerbaar uitgevoerd en leveren daarom een flinke tijdwinst op bij bijvoorbeeld tijdelijke transformatie- en renovatieprojecten waarbij de keuken moet worden verplaatst of uitgebreid.

Voorkom hak- en breekwerk, bespaar tijd
ABB is voortdurend bezig om slimme elektrotechnische producten te ontwikkelen om woningen en gebouwen te moderniseren en toekomstproof te maken. Sterker nog, ons productaanbod wordt daarop zelfs afgestemd, zo bewijst ook de nieuwe serie keukenverdelers. Bij de ontwikkeling ervan is rekening gehouden met alle aspecten die bij transformatie- en renovatieprojecten belangrijk zijn. Daarnaast leent de verdeler zich uitstekend voor (nieuwbouw)keukens waarvan de inrichting en de hoeveelheid apparatuur bij oplevering nog niet bekend zijn, alsook voor studentenhuisvesting waar woon- en kookgedeelte in één ruimte zijn gesitueerd. In al deze gevallen voorkomt een (keuken)verdeelkast ter plaatse veel hak- en breekwerk.

Stekerbaar en daardoor tijd- en kostenefficiënt
De innovatieve keukenverdelers zijn aan de bovenzijde uitgevoerd met het stekerbare invoerstuk 175-ST. Voor de aansluiting wordt gebruik gemaakt van het stekerbare connectordeksel CD/RM, waarmee direct vanuit een inbouwdoos kan worden gestekerd. Hiermee vervalt dan ook de arbeidsintensieve Perilex-aansluiting en dankzij de volledig stekerbare uitvoering bespaart u als installateur niet alleen op tijd, maar ook op materiaalkosten.

Flexibel inzetbaar
De nieuwe keukenverdelers van ABB onderscheiden zich echter niet alleen door de stekerbare uitvoering. Zo biedt de verdeler veel vrijheid bij zowel de samenstelling als de configuratie; hierdoor is voor iedere keukenindeling een passende oplossing mogelijk. De verdeler is daarmee flexibel inzetbaar en bij uitstek geschikt voor tijdelijke veranderingen in de keuken of voor latere invulling en afstemming van de keuken op de (uiteindelijke) bewoner.

Het hart van de verdeler wordt gevormd door een compacte installatiekast (165 x 200 mm), waarvan de voeding (5-polige GST) verloopt via het invoerstuk aan de onderzijde van de verdeler. De verdeler kan worden gevoed met 1, 2 of 3 x 16 A en wordt geleverd met maximaal vijf afgaande groepen (3-polig GST en één 3 of 5-polig GST). Net als de ingaande voeding, zijn ook de uitgaande groepen stekerbaar uitgevoerd. Dat maakt de verdeler flexibel inzetbaar.

Boren is verleden tijd
De nieuwe ABB-verdeler wordt daarnaast geleverd met een L-vormige stalen montagebeugel met voorgeboorde schroefgaten. Deze montagevariant biedt veel installatiegemak, omdat de beugel ook op de wand van de keukenkast kan worden geschroefd. Dat maakt boren in de muur overbodig en sluit daarmee het risico uit dat tijdens het boren een leiding in de muur wordt geraakt. Uit het oogpunt van persoonlijke veiligheid wordt de verdeler bovendien standaard geleverd met een beschermkap.

Extra veiligheid en comfort
De verdelers worden in 1-fase, 2- of 3-fasenuitvoering geleverd; de hoofdschakelaar is 2- of 4-polig. Als extra beveiliging kunnen maximaal 2 Comfomaat-aardlekautomaten worden opgenomen. Hiermee is de keukenverdeler beveiligd tegen aardfouten; handig en verstandig wanneer de verdeler direct achter de distributiegroep is gemonteerd. Alle beveiligingen zijn op deze manier bovendien comfortabel in de directe nabijheid aanwezig.

Select region / language