Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

ABB bouwt mee aan energiezuinig Element Hotel

Met onze unieke combinatie van ABB i-bus® KNX en stekerbaar installeren

Aan het Gelderlandplein in Amsterdam is te ervaren hoe een voormalig kantoorpand volledig is getransformeerd tot het Element Hotel. Voor de elektrotechnische installatie van dit energiezuinige hotel met LEED-certificaat, is Steegman Elektrotechniek een samenwerking aangegaan met ABB.

Referentieproject Element Hotel

René Tol, installateur bij Steegman, vertelt: “We kregen de opdracht voor een traditioneel aan te leggen hotelkamer - dus met buis, draad, kabel en dergelijke zaken. Maar er was erg weinig tijd om dit te realiseren. Daarom hebben we in het voortraject gekozen voor een stekerbare installatie in combinatie met KNX.” Deze combinatie was de reden om samen te werken met ABB.

Energiezuinige kamers
“We zijn de samenwerking met ABB aangegaan omdat voor de hotelkamers de ABB i-bus® KNX Room Controller voorgeschreven was”, gaat René enthousiast verder. ABB is het enige bedrijf dat de KNX componenten kan combineren met stekerbare verdeelkasten. De ABB i-bus® KNX Room Controller in de hotelkamers is gekoppeld aan de centrale Cv-installatie. Als de bewegingsmelder beweging registreert, gaan de verwarming en verlichting aan. Verlaat die persoon de kamer weer? Dan schakelt de verlichting uit en wordt de verwarming een paar graden lager gezet. Dit levert een energiebesparing op van ruim 10%.

Foutloze installatie
René legt uit wat de voordelen van stekerbaar installeren is: “Uiteindelijk heeft het als voordeel dat de installatiewerkzaamheden minder tijd kosten. Bijkomend voordeel is dat fouten bij de installatie worden voorkomen. De stekkers en de chassisdelen passen alleen maar als je ze op de juiste manier insteekt.”

ABB biedt de oplossing
Behalve het combineren van KNX componenten en stekerbare verdeelkasten, heeft de samenwerking met ABB meer voordelen, volgens René: “ABB heeft een breed aanbod aan oplossingen, daarom zijn we direct om tafel gegaan voor het hele pakket. ABB kan ook de het schakelmateriaal van Busch-Jaeger leveren. Dat geeft ons het voordeel dat de samenhang van de installaties bij één partij ligt: ABB. Zo weten we zeker: daar kunnen geen problemen ontstaan. Een andere reden om voor ABB te kiezen was, dat de oplossing van ABB netjes binnen het budget paste. ” 

Prettige samenwerking
ABB kon in dit project een goede oplossing bieden voor hele specifieke vraagstukken. Dat doen we voor steeds meer klanten, met succes. Ook voor René Tol geldt dit als een succes: “De samenwerking met ABB hebben we als zeer prettig ervaren. Op alle vlakken, van prijsaanvraag tot nazorg, zijn we zeer tevreden over ABB.” Hebt u ook een installatietechnisch vraagstuk voor ons, neem dan contact met ons op. 

Meer weten