Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Ty-Rap™ kabelbinders voor NASA’s Mars Rover Perseverance

Na jaren van voorbereiding, landde de NASA’s Perseverance op 18 februari 2021 op Mars voor een uitgebreide verkenningstocht. Aan boord van de Mars Rover Perseverance worden ABB’s Ty-Rap™ kabelbinders ingezet voor het organiseren en betrouwbaar bundelen van kabels.

Het is niet de eerste keer dat ABB en NASA de krachten bundelen. Al meer dan 30 jaar draagt ABB bij aan verschillende experimenten en missies van NASA. De Mars 2020 Perseverance Rover-missie is onderdeel van het lang lopende Mars Exploration Program van NASA. Met het programma is niet alleen de wetenschap gediend maar wordt ook de mogelijkheid voor leven op Mars onderzocht.

Voor deze missie leverde ABB de Ty-Rap™ kabelbinders waarmee de binnen- en buitenbekabeling en onderdelen van de Mars Rover Perseverance zijn vastgemaakt en de veiligheid van onderzoeks- en laboratoriumapparatuur wordt gewaarborgd. Ty-Rap™ kabelbinders worden ook gebruikt op de nog steeds actieve NASA Curiosity-Rover en werden eerder gebruikt op de twee Spirit- en Opportunity-Rovers. 

Naast ruimtevaart missies worden de Ty-Rap™ kabelbinders van ABB toegepast door installateurs, paneelbouwers en andere professionals om onder de meest veeleisende omstandigheden en in uiteenlopende toepassingen kabels te binden, bundelen en beheren. 
 
Neem voor meer informatie contact op met:

Media Relaties
Harro de Langen
Marketing Manager Electrification business
Tel.: +31 6 11795942
E-mail: Harro.de-langen@nl.abb.com

Links

Downloads