Global site

ABB's website maakt gebruik van cookies. Als u op deze pagina wilt blijven, accepteer dan de cookies. Leer meer

Ty-Rap® van ABB voor innovatie en kwaliteit in duurzame mobiliteit

Op een groot aantal technische universiteiten en hogescholen werken studententeams aan hun eigen én onze toekomst. Met de ontwikkeling van innovatieve technologie voor duurzame mobiliteit bouwen zij aan een betere toekomst. Daarbij kan geen concessie worden gedaan op het gebied van kwaliteit. Daarom worden vertrouwde merken als Ty-Rap toegepast. 

Met hun innovaties proberen de studenten voor te lopen op de markt. Omdat niet alles zelf kan worden gedaan, houden de studenten nauw contact met diverse bedrijven, zoals ABB. Door het delen van kennis en door samenwerking lossen ze gezamenlijk de technologische uitdagingen op.

Met 300 km/u over de racebaan. Ty-Rap® van ABB is ervoor gemaakt.

lees meer

Forze: raceauto op waterstof

Gelijktijdig werken studenten van de TU Delft aan het ontwerp en de bouw van raceauto’s die worden aangedreven door waterstof. Inmiddels wordt gewerkt aan de negende generatie: de Forze IX. De besturing en het gebruik van de Forze brandstofcel-stack vormen een uitdaging. Een complex systeem van sensoren, pompen en besturingssystemen voorziet de brandstofcellen van de juiste hoeveelheid waterstof, zuurstof en koeling. De apparatuur brengt de nodige hoeveelheid bekabeling met zich mee. Om deze overzichtelijk te kunnen bundelen en beheren, vertrouwt het team op de UV-bestendige Ty-Rap® kabelbinders van ABB. Deze lenen zich bij uitstek voor buitentoepassingen en worden geleverd in verschillende lengten en breedten. Met een treksterkte van 780 N kunnen deze Ty-Rap® kabelbinders worden ingezet voor de zwaarste omstandigheden.

 

Solar Boat Twente: innovatie, duurzaamheid en vertrouwde kwaliteit

Duurzame maritieme mobiliteit vinden we aan de Universiteit Twente waar gepassioneerde studenten werken aan een zon-aangedreven motorboot. Opmerkelijk: de boot van dit Solar Boat Twente team is ontworpen om te vliegen. Hiertoe beschikt de boot over draagvleugels waarmee de romp van de boot uit het water wordt getild. Minder weerstand en daarmee een hogere efficiëntie zijn het resultaat. Een heldere en goed gestructureerde bekabeling is daarbij vereist. De Ty-Rap® kabelbinders van ABB dragen daaraan bij. Er werd gekozen voor kabelbinders die zich lenen voor buitengebruik. De zwarte kunststof Ty-Rap® van ABB is UV-bestendig en uitgevoerd met RVS-vergrendelmechanisme voor maximale sterkte en een langere levensduur. Zo worden innovatie, duurzaamheid en vertrouwde kwaliteit gecombineerd voor een duurzamere scheepvaart.

 

InMotion: elektrische auto’s en snellaadtechnologie


De ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit zijn divers. Zo werken bij InMotion studenten van de TU Eindhoven en Fontys Hogeschool aan de ontwikkeling van elektrische raceauto’s én van snellaadtechnologie. Dit jaar werd de Revolution onthuld. De eerste mijlpaal is een zeer korte laadtijd van slechts 12 minuten; twee keer sneller dan bij een Tesla. De doelstelling van het huidige team is 7,5 minuut. Uiteindelijk moet die tijd terug naar 4 à 5 minuten in 2023. Dan wil het team deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Voor een kwalitatieve en betrouwbare verbinding van de bedrading, maakt het team daarbij gebruik van kabelschoenen en tools van ABB. 
 

Ook voor installateurs en paneelbouwers


Ty-Rap® kabelbinders worden niet alleen toegepast door ontwikkelteams van universiteiten en hogescholen. Ook installateurs, paneelbouwers en andere professionals vertrouwen op Ty-Rap® kabelbinders om kabels te binden, bundelen en beheren. De kabelbinders zijn snel en eenvoudig te installeren waarbij het lage profiel van de kop en de ronde vorm het trekken van kabelbundels door openingen vergemakkelijken. Door het uitgekiende ontwerp kennen de Ty-Rap® kabelbinders van ABB een lange levensduur. Bovendien voorkomt de stevige grip dat de band verschuift bij trillingen. 

Neem voor meer informatie contact op met:

Donny Jansen
Product Marketing Specialist
Electrification – Installation Products
Tel.: +31 (0)6 1139 5799
E-mail: donny.jansen@nl.abb.com