Ty-Rap® van ABB voor The Desert Lion van Team Coronel

Zeg je Dakar Rally, dan zeg je extreme belasting – voor de coureurs én voor het materiaal waar ze mee werken. Tim en Tom Coronel kunnen daar als geen ander over meepraten. Samen reden ze van 31 december - 12 januari jl mee met de Dakar Rally; voor Tim was het zelfs al de 17e keer. Keer op keer vertrouwt de bekende tweeling daarbij op de Ty-Rap® van ABB. Of zoals Tim Coronel het zegt: “Professionals werken met professioneel materiaal.”

Desert Diagonal

Het is inmiddels de vierde editie van de Dakar Rally die in Saoedi-Arabië werd verreden. Voor deze editie is gekozen voor de ‘Desert Diagonal’ – een tocht van de kust van de Rode Zee dwars door de zandwoestijn Rub al Khali naar de kust van de Perzische Golf. Een tocht van 14 dag-etappes waarin maar liefst 5000 kilometer wordt afgelegd. Een rally van extremen die alleen voor de ultieme autosporter is weggelegd. En tot die toppers mogen we Tim en Tom Coronel zeker rekenen.

Alleen het beste materiaal

Dit jaar deed de Coronel-tweeling mee met The Desert Lion, gebouwd op het chassis van de Century Racing CR6 en voorzien van een 7 liter V8 motor. “Geen fabrieksauto dus maar wel één waarmee we in de hoofdklasse meedraaien”, vertelt Tim Coronel over zijn deelname. Hij vervolgt: “Waar het om draait, is zorgen dat je aankomt. Dat lukt natuurlijk niet zomaar. Daar hebben we een heel team voor aan het werk. Bovendien werken we alleen maar met het beste materiaal. Je wilt er uiteindelijk toch zeker van zijn dat de techniek je niet midden in die zandbak in de steek laat.”

Daarom vertrouwt Team Coronel op de kwaliteit van Ty-Rap® van ABB. “Net als de andere onderdelen van de auto, moet ook de afwerking van de kabels, draadbomen en slangen eersteklas zijn. Wat je niet wilt is dat de slangen of kabels hete delen van de motor kunnen raken. Dat voorkomen we door ze goed vast te zetten met de Ty-Raps van ABB.”

De zwarte Ty-Rap® kabelbinders van ABB zijn bestand tegen UV en lenen zich bij uitstek voor buitentoepassingen. De Grip of Steel® van het RVS-vergrendelmechanisme garandeert daarbij maximale sterkte en een lange levensduur van de Ty-Rap® kabelbinders. Tim Coronel: “Als iets de zware omstandigheden van de woestijnrally wel kan doorstaan dan zijn het de Ty-Raps van ABB.”

Ook voor installateurs en paneelbouwers

Ty-Rap® kabelbinders worden niet alleen toegepast bij de Dakar Rally. Ook installateurs, paneelbouwers en andere professionals vertrouwen op Ty-Rap® kabelbinders om kabels te binden, bundelen en beheren. De kabelbinders zijn snel en eenvoudig te installeren waarbij het lage profiel van de kop en de ovale vorm het trekken van kabelbundels door openingen vergemakkelijken. Door het uitgekiende ontwerp kennen de Ty-Rap® kabelbinders van ABB een lange levensduur. Bovendien voorkomt de stevige grip dat de band verschuift bij trillingen.


Neem voor meer informatie contact op met:

Felice Sloof
Product Marketing Specialist
Electrification – Installation Products
Tel.: +31 (0)6 2163 5789
E-mail: felice.sloof@nl.abb.com
Select region / language